AVCILAR İMPLANT DİŞ YAPIMI



implant diş yapımı
AVCILAR KÜÇÜKÇEKMECE İMPLANT DİŞ 
İSTANBUL İMPLANT
Diş kaybı ile birlikte ortaya çıkan çiğneme noksanlıkları diş hekimlerinin gidermeye çalıştığı önemli bir sorundur. Asıl olan dişleri çekmeden ağızda sağlıklı bir şekilde tutabilmektir. Bu amaçla diş dolgusu, kanal tedavisi, diş kaplaması gibi tedaviler uygulansa da bazen gerek tedaviye geç başlamak, yanlış yapılan tedaviler gibi sebepler ile diş çekimi gerekebilmektedir. İmplant diş yapımı o aşamada önem kazanır.
Çünkü çekilmiş diş boşluklarına doldurmak amacı ile geleneksel diş protezleri, diş köprüleri, implant gibi seçenekler ortaya çıkar. İmplantlar kullanım rahatlıkları bakımından tercih edilirler. İmplant fiyatları diğer tedavi fiyatları karşılaştırıldığında implant ücretlerinin daha yüksek olmasına rağmen, daha çok tercih edildiği de bir gerçektir. Çünkü implant yapıldığında doğal diş kökünü taklit eden vidalar sayesinde rahat bir şekilde çiğnemek mümkün olur. İnsanlar genellikle kaybettiklerinde kaybettikleri şeyin kıymetini daha iyi anlarlar. Dişlerde böyledir. Çekildikten sonra onun ne kadar çok işe yaradığını ve ne kadar lazım olduğunu bir kez daha anlarız. Bu nedenle hem diğer dişler bozulmasın hem de eksik dişin fonksiyonu estetiğe ve konuşmamıza sağladığı katkıyı kazanmak isteriz.
İMPLANT YAPIMI NEYE BAĞLI?
İşte en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de implant yapama neye bağlıdır sorusu. İmplant bazen çok başarılı bir şekilde uygulana bilse de bazen uygun olmadığı söylenir. Bazen de implant yapıldıktan sonra vücut ile kaynaşmadığı vücudun implantı kabul etmediği söylenir. Bu durumlarda lan başarısızdır. İmplant yapımı bir çok kritere bağlıdır. Bunları en öne çıkan unsura göre sıralamak istersek öncelikle yapılacak bölgedeki kemik hacmi Büyük alan taşır. Tabii ki hastanın genel sağlık durumu önemlidir. Zaten vücut savunma sisteminde problem olan kişiler için implantın uygun olmadığını en baştan bilmek gerekir. Diş çekim bölgesinde implant çapına ve boyuna uygun kemik hacmi olmazsa ilk koşuldur. 4 mm kalınlığında bir kemik ve 10 mm yüksekliğinde bir kemik olduğunda implant problemsiz bir şekilde uygulana bilir. İntihap villasının yüzey alanı doğal diş kökünü yüzey alanı ile yakın olmalıdır. Çok büyük planlar ve çok küçük implantlar da başarı oranı azalır. En başarılı olan implant hacmi doğal diş kökü ile benzer olandır. Diğer bir başarı unsuru da cerrahi aşamanın doğru planlanmasıdır. Vücuttaki anatomik yapıları dikkat edilerek Bir cerrahi plan oluşturulur. Aynı zamanda yapılacak implantların üzerine yerleştirilecek dişlerin de statik olarak dengeli olması gerekmektedir. Çok uzun implant arası olması zaman içerisinde olumsuzluklara yol açabilir. Mecbur kalınan durumlarda kemik grefti, kemik tozu uygulaması yapılmaktadır.
İmplant üzerine yapılan protezler ve diş kaplamalar
İmplantlar başarılı bir şekilde uygulanıp vücut ile uyumları gerçekleştikten sonra güzellerine çiğneme konuşma ve estetik ihtiyaçlarımıza gidermesi için diş kaplama ve protezleri uygulanır. Sabit olarak uygulanan diş kaplamaları ve diş köprüleri neredeyse doğal dişiniz gibi fonksiyon yapmamıza yardımcı olur. İmplantların üzerine yapılan sabit diş köprüleri ve kaplamaları metal alt yapılı porselen veya zirkonyum diş kaplama olarak uygulanabilmektedir. Özellikle estetik bölgede kiminizin tavsiyesinde olur ise zirkonyum diş kaplama yaptırarak daha iyi bir estetik elde etmemiz mümkündür. Ancak bazı durumlarda kırılma riski gibi problemler söz konusu ise doktorunuz size metal üzeri porselen diş kaplama önerebilir. Bu durumda da dikkatli kullanmak gerekir. Çünkü üzerinde çiğneme yaparken diş kökünüzi hissetmeniz mümkün değildir. Dişlerin ve implantın üzerine gelen etleri sınırlamak gerekir. Çene kaslarının çiğneme sırasında 100 kg’a kadar kuveyt uyguladığını bilmek gerekir.
İMPLANT FİYATI
Bu yazıyı özellikle Avcılar, Küçükçekmece Florya, Beylikdüzü, Halkalı bölgesindeki insanların okuyabilmesi için ilgili yerleşimin isimlerini yazıya eklemek gerekiyor. Aşağıdaki paragraf bu bölgelerden okuyucu almak amacıyla yazılmıştır. İmplant fiyatları her klinikte olduğu gibi her Semt ve ilde farklılık göstermektedir. Örneğin siz İskenderun’da Antalya’da Denizli’de İzmir’de farklı fiyatlar alabilirsiniz. İstanbul diş fiyatları Küçükçekmece’de, Nişantaşı’nda, Bakırköy’de, Avcılar implant fiyatları farklı olacaktır. Uygulayan doktorun klinik giderleri, kullandığı implant markasını fiyatı, cerrahideki tecrübesi ve başarısı, üst yapıda kullanacağım malzemeler implant fiyatını etkiler.
AVCILAR İMPLANT DİŞ HEKİMİ
Yapılan implantın uzun ömürlü kullanılabilmesi düzenli ağız bakımının yapılması ile mümkündür. Bunun yanında senede iki defa yapılacak diş hekimi kontrolleri büyük önem taşır. Özellikle ilk yapıldığında implantların üzerindeki diş kaplamaları kontrol edilmelidir. Çiğneme sırasında tamam noktaları gözden geçirilmelidir. Senede iki defa yapılacak diş kontrollerini ve diş eti ile protez arasındaki temizlenmesi gereken alanlarda sorun olup olmadığı kontrol edilir. Gerekirse hekiminiz o bölgelerde düzeltmeler yapar. Diş taşları tıpkı kendi dişlerimiz da olduğu gibi üzerine takılan diş kapılarındala önemli bir sorundur. Düzenli aralıklarla oluşan diş taşlarını temizle implantların ömrünü uzatır. Bu nedenle diş doktoruna kolay ulaşabileceğimiz ve randevu alabileceğimiz şekilde seçmemiz gerekir. Örneğin Avcılarda oturuyor isek Pendik’te bir diş doktoruna gittiğimizde sonraki kontroller bizim için zor olabilir. Avcılar implant diş hekimi size daha yakın olduğu için kontrollerinizi ve gerekli düzeltmeler daha az zamanınızı alır. Tabi Küçükçekmece, Avcılar, Sefaköy Florya, Beylikdüzü, Halkalı bölgelerden de Avcılar’da bir diş hekimine ulaşmak zor değildir. Küçükçekmece implant diş tedavi kliniği için ulaşım koşullarını öğrenebilirsiniz.

Popüler Yayınlar