İmplant Yapımı

İmplant Diş
Diş Hekimliğinde giderek artan uygulama olan implant diş tedavisi hakkında vereceğimiz bilgiler ve konu başlıkları şunlar. İmplant markaları nelerdir. İmplantların üretildiği ülkeler ve üretim teknikleri hakkında bilgiler.
2016 implant diş fiyatları, implant fiyatlarına etkileyen faktörler, implant markalarına göre implant fiyatları. Kliniğin implant uygulama koşulları ve her klinikte farklı implant fiyatı olmasının nedenleri. İmplant öncesi tedavi planlamasının önemi. İmplant sayısı ve yapılacak cerrahi işlemin özellikleri hakkında bilgi sahibi olmanın neden gerektiği.
İmplantlar diş çekiminden ne kadar süre sonra takılır. İmplant takıldıktan sonra üzerine diş takılma zamanı ne zaman olmalıdır. İmplant yapım süresi hakkında etkileyen faktörler. İmplant hangi hastalığı olan kişilerde yapılmaz hamilelikte diş implantı yapmak mümkün müdür implantların her hangi bir zararlı etkisi olur mu?
Vücudun implantı reddetme olasılığı var mıdır? Bir implant neden başarısız olur? İmplant kemik ile uyum sağlamaz ise ne olur?
İmplant üzerine yapılabilecek diş kaplaması ve yaprak test çeşitleri nelerdir? İmplantlar ile kendi dişim gibi yemek yeme imkânım olur mu? İmplant tedavisinin ömrü ne kadardır? İmplant üzeri dişlerimi kaç yıl kullanabilirim? İmplant tedavisi sonrası karşılaşabileceğimiz zorluklar nelerdir?
İmplantın çeşitleri nelerdir en çok kullanılan implant çeşidi hangisidir? Türkiye ve en yaygın kullanılan implant markası hangisidir en iyi markası ve en ucuz implant markası hakkında bilmek istedikleriniz bundan sonraki yazılarda yer alacaktır.
Tek Dş İmplant Uygulaması Aşamaları
Ağızda bir diş veya daha fazla eksik bulunduğunda bu boşluğu gidermek amacıyla çene kemiği içerisine uygulanan titanyumdan yapılmış silindirik vidalara implant denildiğini biliyoruz. İmplant doğal diş köküne taklit eder. İmplant üzerine bir kaplama veya bir protez bağlanabilir.
Eğer tek bir diş eksik ise bu borçla yapılacak implantın üzerine bir tane kaplama yapıldığında kendi dişiniz gibi kullanabileceğiniz implant üzeri diş kaplamanız hazır demektir.
Birden fazla diş eksikliği olan hastalar için çekilecek röntgen ve ağız içi yapılacak muayene sonrasında kaç adet implant yapılması gerektiği ve bu implantlar üzerine hangi tip bir diş takılacak hakkında diş hekimliği size bilgi verecektir. Bazen dört diş için iki implantı etmesine rağmen bazen dört kişi eksik olduğu durumda üç implant koymak gerekebilir. İmplant tedavisi kişinin yaşı çiğneme alışkanlıkları ağzında bulunan diğer dişlerin durumu çiğneme basıncına göre değişik planlamalar göstermektedir.
En çok belirleyici olan kimin durumudur. Hacimli ve sağlıklı bir kemik bulunduğunda bu kemik içerisine yapılacak implant daha uzun ömürlü olmaktadır.
Alt çene iki implant üzeri hareketli protez.
www.drsertac.com dan alınmıştır

Popüler Yayınlar