ZİRKONYUM DİŞ KAPLAMA FİYATI


Yukarıda anlatıldığı gibi zirkonyum diş kaplama estetik özellikleri ile ön planı çıkan bir malzemedir. Diş hekimleri zirkonyum diş fiyatları hakkında genellikle telefonda bilgi vermek istemezler. Zirkonyum diş kaplama fiyatı yapılacak işin zorluğuna göre değiştiği gibi başka faktörler de vardır.
Zirkonyum Diş Fiyatı
Dişlerin üzerine kaplama yaptırmak zorunda kalan kişiler haklı olarak bunun maliyetini merak eder. Ortalama bir bütçe belirlendiği zaman dişlerini yaptırıp yaptıramayacakları veya porselen diş fiyatları ile zirkonyum diş fiyatları arasındaki farka göre hangi malzemeyi tercih edecekleri konusunda karar vermek isterler. Diş tedavi ücretlerinin ucuz olmadığını hepimiz biliyoruz. Çünkü o işlemler yurtdışından gelen yüksek fiyatlı malzemeler ve hekimin el işçiliği ile tamamlanır. Hele de diş kaplama ve protez gibi implant gibi tedaviler daha yüksek fiyatlar ile yapılmak zorundadır. Çünkü diş kaplamalar da üretim için ayrı bir ücret ödenir diş teknisyeni ücreti sadece teknisyenin işçilik ücreti değildir. Malzemenin yurtdışından getirilmesi için toptancıdan ve teknisyene malzemeyi satan firmanın karları ile yükselen diş fiyatları buradan başlar. Laboratuvarda yatırım maliyetleri günümüzde çok yüksek rakamlara ulaşmıştır. Çalışanların maaşları özlük hakları gibi ödemelerde laboratuvarın giderlerine arttıran on sorulardır.
Zirkonyum diş fiyatı laboratuvar aşamasında yukarda saydığımız faktörlerden etkilenir bundan daha önemlisi hekimin klinik giderleridir. Vergiler personel giderleri elektirik su telefon ısınma giderleri mecburen dış kaplama fiyatlarına yansır. Sağlık sektöründe kira giderlerinin yüksek olduğunu klinik muayenehane veya tıp merkezinin merkezi konumda olması gerektiğini ve özellikle büyükşehirlerde kiraların yüksek olduğunu unutmamak gerekir. Diğer önemli bir konuyu da aşağıdaki paragrafta zirkonyum diş kaplama fiyatları ile doğrudan bağlı olmazsada anlatmaya çalışacağım.
Hizmet sektöründe 24 saat üretim genellikle mümkün olmamaktadır. Arz talep dengesi nde geceleri diş tedavisi protez veya implant yaptırmak isteyen hasta sayısının olmaması gayet normaldir. Bu durumda diğer işletmeler gibi 24 saat çalışma imkanı olmayan diş klinikleri kira ve amortisman giderlerine günün sekiz 10 saat içerisinde karşılamak zorundadır. Sadece zirkonyum fiyatları değil bütün diş tedavi fiyatları diş dolgusu diş temizleme diş çekimi diş kaplama diş protezi diş dolgusu kanal tedavisi diş tedavi fiyatları o o sorulardan mecburen etkilenmektedir. 
Aşağıda madde madde özetlemeye çalışacak olursak:
  1. Yatırım maliyetlerinin yüksek olması
  2. Laboratuvar personel giderleri
  3. Laboratuvar vergileri
  4. Laboratuvar malzemelerinin döviz ile alınması
  5. Standarda uymayan işlerin çöpe atılması ve yeniden yapılması
  6. Sağlık hizmetlerinin merkezi konumda yüksek kiralık yerlerde verilmesi
  7. Çalışma saatlerinden sınırlı olması
Gibi madde madde sayılabilir. Şimdi fiyatların neden yüksek olduğu konusunda yeterince bilgilendik ama zirkonyum diş fiyatları 2017 yılında ne kadar diye soracaksınız. Bu giderlerin her klinik doktor için farklı olması zirkonyum diş kaplama fiyatları ve diğer porselen diş fiyatları diş temizleme fiyatları estetik kaplama fiyatları diş dolgu fiyatları için tek bir diş fiyatı verilememesine neden olmaktadır. En çok merak edilen zirkonyum diş fiyatlarından 4000TL ile 9000TL arasında olduğunu söyleyebiliriz.
Yapılan işlemin doktor tarafından gösterilen titizlik hassasiyet malzeme özellikleri bu fiyatın farklılaşması için önemli bir etkendir. Bu nedenle diş tedavisi yaptırmadan önce klinik doktoruyla görüşüp sizin için tatmin edici temizlik standartları bilimsel ve sosyal standartlarda olup olmadığını kontrol etmeniz sizin için iyi olacaktır.

Popüler Yayınlar