İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi.
Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi.
Ağız içerisinde uygulanan implantların başarısı özellikle tedavi öncesi yapılan değerlendirme ve planlamaya bağlıdır. İyi planlanmış implant tedavileri ağızda ömür boyu kullanım için uygun olabilmektedir. İmplant markası ne kadar iyi olursa olsun planlaması doğru yapılmamış implant tedavilerinde sorun yaşan olması kaçınılmazdır. Size uygun implant tedavi planı hakkında bilgi almak isterseniz 0 212 661 69 79 numaralı telefondan ekimi Sertaç kızılkaya için muayene randevusu alabilirsiniz.

Popüler Yayınlar