Lazer Diş Tedavisi

Dişe kimliği nde lazer tedavi amaçlı kullanılan yeni teknoloji araçlardan bir tanesidir. Doğru eğitim sonrası doğru endikasyon koyulduğu zaman lazerler hem hastalar için hem de diş hekimleri için son derece faydalı bir teknolojidir.
Lazer dişe kimliğinin zevkini çıkarabilmek için öncelikle lazer güvenliği konusunda, sonrasında da lazer ile ağız dokularının etkileşimi ve lazerlerin klinik kullanımları hakkında tam ve yeterli bir bilgi sahibi olmak gerekir.
Farklı dalga boylarına sahip lazerlerin etkilerini farklı alanlarda kullanmak mümkündür. Günümüzde fiyat performans oranı en iyi görünen lazer çeşidi diod lazerler denilebilir. Yanlış kullanımların önüne geçmek ve hastaya fayda yerine zarar vermemek için lazer kullanımı öncesi yeterli eğitimlerin alınmış olması gerekir. Kurallara uygun kullanılmadığında lazerler fayda yerine zarar verebilir. Sert doku lazerleri enerjilerinin termal enerji dönüşümü su molekülleri aracılığı ile olduğundan dolayı sert dokular ısınmadan uzaklaştırılabilirmektedir. Bu, müdahale sonrasında kalan kemik yüzeyinde canlı kaybına neden olunmamasını ve aynı zamanda yüzeysel dezenfeksiyonu sağlamaktadır. 
Ayrıca işlemin temas gerektirmemesi nedeniyle müdahale sırasında hastanın herhangi bir, titreşim ve temas 

Popüler Yayınlar