İmplant üzerine diş yapıştırma

İmplant üzerine yapılan diş kaplamalarında giderek artan sayıda ki bu sayı %90 ından daha yüksektir Simante protezler tercih edilir. Yapıştırılan sabit implant protezlerin prensipleri sökülebilirliğinin kolay olmazsı estetik Ve temizlik kolaylığı sağlaması köprü bileşenlerinde yorulma be Kırılmanın daha az olmazsa düşük ve tansiyon profili daha kısa sürede uygulanabilmesi ve en önemlisi gerektiğinde çıkarılabilmesidir. 
Özellikle pasif olmayan dökümler gevşemen restorasyonların kemik kaybı nedeni olması ve implant kaybına kadar istenmeyen sonuçların ortaya çıkmasına neden olur. Bir vida düzlemlerin ve kalmaların kombinasyonu olan en etkin makine dizaynından birisidir. Kaplama ile implant üzeri dayanak arasında hiçbir aralık kalmaz. Tam tersine hata toleransı sıfır olan metal metale bir sistem yaratılmakta olduğu için vida sistemlerinde riski daha yüksektir.
Vida tutuculuk protezlerde uzun dönemde görülen bir komplikasyon da vida bileşenlerinde ortaya çıkan yorulmadı. Protez Vidanın dar çapı uzun dönemdeki dayanıklılık direnci ne etkiler. Katı bir nesne için bükülme direnci çapı iki kat daha fazla olan bir ok güzel vida ile 16 kat daha fazladır. Ok güzel vicdanım çapı herhangi biri implant komponent dinin en küçük kısma olduğundan kırılma açısından en riskli parça vidadır diyebiliriz. Yorgunluk veya dayanma limiti malzemenin maksimum dayanıklılığının yaklaşık olarak yarısıdır.
İmplant işe kimliği nde dayanakların Siman Tutuculuğu için iki ana kategori kullanılmaktadır. Tek Üyeliği veya iki parçalı dayanaklı protez yapmak mümkündür. 

Popüler Yayınlar