İmplant üzeri diş yapımı

İmplant ağzına uygulandıktan sonra iyileşme sürecini de tamamlar ve üzerine diş yapılma aşaması gelir. İmplantların üzerine diş kaplaması veya köprüsü yapılması gerektiğini ve yapıştırma yöntemi veya vidalama yöntemi ile kaplamanın sabitlenmesi mümkündür.
Vidalama sistemi ile yapılan implant üzeri kaplamalar veya köprüler sorun yaşandığında vida gevşeklik çıkarılabilir. Ancak bu tip protezlerin ne zamantajı vida gevşemesi ve gevşek kırılması gibi sorunlardır.
Yapıştırma yöntemi kullanılarak uygulanan implant üstü kaplamalar da kolay çıkarılabilir bir yapıştırıcı Siman kullanılması tavsiye edilir. Bir daha tutuculuk bir protezde ise video deliği kompozit ile kapatılmalıdır. Vida tutuculuk bir protezi Sökebilmek için diş ekimi dişin üzerindeki kompoziti altındaki pamuk parçasını ve vidayı çıkarmalıdır.
Bu tip vidalı protezlerde sökülen vida yenisi ile değiştirilir ek yerine takılmalıdır. Bir protezin sökülmesi ve yeniden yapıştırılması daha kolay ve çabuktur. Sabit köprüler için kullanılan yapıştırıcızmanlar doğal işler ve ben yine kimyasal olarak tutulmaktadırlar. İlave olarak ve bir çoknın diş yapımında Önceki kaplamaları veya çürüklere bağlı olarak bazı düzensiz bekler görülmektedir. Sonuç olarak sımart edilmiş bir protezin sökülmesi doğal dişlerde istenmeyen diş kırılmaları ile sonuçlanabilir. Kuran ve köprüsü mi anları titanyum ara çok kuvvetli bir şekilde bağlanmamaktadır. Bu yüzden implantlar da işlerde kullanılan daha kuvvetli bir siman ile yapıştırma uygulanabilir.
Bir şey kimine size uygulanacak diş köprüsü veya protezi için en uygun yöntem hakkında size bilgi verecektir. Ayrıntılı bilgi almak için randevu telefonu 0 549 347 43 47

Popüler Yayınlar