İmplant sorunlarının azaltılması için neler yapılabilir?

Dişler üzerine hazırlanan sabit protezlerin uzun dönemli başarı oranları iyi bilinmektedir. Bölümünü dişsiz hastalar da implantlar üzerine hazırlanan sabit protezlerde son yıllarda eşit veya daha üstün başarı oranları tespit edilmiştir. Sabit protezlerde başarısızlığa yol açan nedenleri tanımlayan geriye dönük çalışmalar sabit protez yapım prensiplerin de ince ayarlamalar yapılmasına imkan verir ve daha çok dikkat gösterilmesi gereken alanlara ilgi çeker.
Doğal dişler üzerine hazırlanan sabit protezlerde başarısızlığa neden olan en sık rastlanan üç neden destek dişlerde Çürük, yapıştırıcısı çıkmış kaplamalar, porselen kırıkları.
Yapıştırma sistemi ile implant üzerine yapılan dişlerim başarısızlığına yol açan en önemli neden kemik kaybı ve kaplamanın yerinden çıkmasıdır. Malzeme de kırılma veya implant bileşenlerinin gevşemesi de sayılabilir.
Bu nedenle ilk lan protezlerin de mi doğal dişler üzerine hazırlanan sabit protezlerini hemen hemen üçte ikisinde en sık rastlanılan komplikasyonlar sitrese bağlı faktörlerdir.
Teşhis ve tedavi planlaması düzgün yapıldığı taktirdesi mantı lan protezlerde aşırı streslerin nedeni fazla yükleme, yanlış dizayn ve teşhisi edilmemiş önceden kalmış restorasyonlardır. Doğal dişlerin ve implantların aynı protez de bağlanması da ayrıca koşulları daha komplike hale getirir. Bu nedenle azda mümkün olduğunca doğal diş ile implantı birbirine bağlamak tavsiye edilmez.ancak zorunlu durumlarda doğal diş ile implantın bağlanabileceği akademik olarak ispatlanmıştır.

Popüler Yayınlar