Zirkonyumlar ile estetik diş kaplama

Estetik diş hekimliğinde kullanılan zirkonyum doğada bulunan ve metal alt yapı yerine kullanılan beyaz bir malzemedir. Diş hekimliği nde uygulanan porselen kaplamalarda alt yapı olarak metal kullanılır. Metal'in renk yansıtma dezavantajı nedeni ile geliştirilen zirkonyum alt yapı beyaz renktedir. Yapılacak diş kaplamasının rengine göre tonları bulunan zirkonyum malzemesi blok halinde üretim aşamasına sokulur. Aslında toz halindeki zirkonyumun sıkıştırılmış bloklar haline getirilmesi direncinin arttırılması ve estetik özellikler kazandırılması İle diş hekimliği uygulamalarına girmiştir. Estetik diş hekimlerinin günümüzdeki başarısı büyük ölçüde zirkonyum malzemenin kullanılmaya başlanmasından sonra artmıştır. 
Dişlerden alınan ölçü model üzerine aktarıldıktan sonra model üç boyutlu tarayıcı ile taranır ve bilgisayara aktarılır. Bilgisayarda yapılan tasarım yazılım yardımıyla gerçekleşir. Bu tasarımda istenilen değişiklikleri yapmak mümkündür. Tasarım aşaması tamamlandıktan sonra üretim aşamasına geçilir. Üretimde kullanılacak bloklar zirkon yaman hem estetik özelliklerini hem de kullanım ömrünü etkiler. Uzun Ömürlü bir zirkonyum diş kaplama için kaliteli bloklar kullanmak gerekir. Kliniğimizde lava marka zirkonyum blokları kullanmaktayız. Alman üretimi olanlama zirkonyum blokları beş yıl garantilidir. Kırılma problemi yaşamamak İçin kaliteli bloklar kullanan bir şey kimleri fiyat olarakta daha yüksek fiyat talep etmektedir. Birkaç 100 TL için ucuz blog kullanmak ileride daha büyük sorunlara yol açacağından klinik olarak tercihimiz kaliteli bloklar kullanmaktır.
Ağızda aşındırılan diş kaplama İçin en uygun şekle getirilir. Kesik diş kenarlarının paralel olması, köprü yapımında köprü ayağı olarak kesilen dişlerin hem boyutları hem de birbirleri ile paralel olması uzun Ömürlü ve sağlıklı diş kaplaması için önemlidir. İyi bir diş kesimi hem tecrübe hem de işe gösterilen özen ile mümkün olmaktadır.
Uzun ömürlü sağlıklı estetik diş kaplamaları hem iyi bir işçilik hem de iyi bir malzeme gerektirir. Yanındaki dişler ile renk uyumu boyut olarak ve çiğneme fonksiyonu olarak ideal sonuca ulaşmak ancak hekimin tecrübesi özeni malzemenin kalitesi teknisyenin yeterli eğitim alması ve özen göstererek çalışması ile mümkün olmaktadır. Kaliteli bir diş kaplaması yaptırmadan önce daha ayrıntılı bilgi almak isterseniz diş ekimi Sertaç kızılkaya ile 0 549 347 43 47 numaralı telefondan randevu alabilirsiniz.

Popüler Yayınlar