İmplant uygulama yaşı

İmplant uygulaması giderek artan bir dişhekimi niye uygulamasıdır. İmplant ile ilgili hastaların öğrenmek istediği en önemli konulardan birisi de plantın hangi yaş aralığında güvenle uygulanabileceğidir. İmplant kemik içerisine uygulanan bir tedavidir. Dolayısıyla kimin yeterli miktarda ve kalitede olması büyük önem taşır. 
Altı yaş grubu olarak büyüme ve gelişmenin tamamlanmış olduğu hastalar implant uygulaması için uygundur diyebiliriz. Bu yaş aralığı genellikle 17:18 yaşlarından itibaren başlar. Yaşı çok ilerlemiş olan kişilerde implant uygulaması mümkündür. Zaten implant genellikle diş kayıpları sonrasında uygulanan bir tedavidir. İleri yaşlarda ortaya çıkan bulur diş kayıpları İmplant diş tedavisi ile kolaylıkla giderilebilir. Ancak implant yaptıracak kişinin genel sağlık durumunun sorunsuz olması gerekir. Şeker hastalığı veya sistemik önemli rahatsızlığı bulunmayan kişiler için her yaş implant uygulaması bakımından uygundur.
İmplant tedavisi için sorun teşkil eden hastalıklar en başta şeker hastalığıdır. Şeker hastalığını kontrol altına alamayan kişiler için implant uygulaması risk taşır. Bu hastalarda yaraların iyileşmesi sağlıklı kişilere göre daha geç olur. Dolayısıyla implant bölgesinde de enfeksiyon riski artar. Kalp Hastalığı olanlar için doktorlarından alınacak bir izin ile implant uygulaması mümkündür. Kemik gelişiminde sorun yaşayan hastalar ve osteoporoz hastalarının implant uygulanmadan önce kemik yoğunluğunu ölçümlerinin yaptırılması gerekir. Sigara içilmesi de implant uygulaması için olumsuz etkenlerden birisi

Popüler Yayınlar