İmplant Ameliyatı

Ağzındaki dişler çeşitli nedenlerle kaybedilebilir. Diş kaybının en yaygın sebebi dişçi rüya dişeti hastalığı veya travmadır. Eksilen bu diş kökü yerine yapılan yapay bir dağlara implant denilir. İmplantların uygulanması için diş etinin kaldırılıp kemik yüzeyine ulaşmak Ve kemiğe bir yuva açarak bu yuvanın içerisine titanyumdan yapılmış implant vidasına yerleştirmek gerekir.
Modern diş hekimliği nde yüksek teknoloji ile üretilen implantlar yapılan basit bir cerrahi işlem ile tamamen ağrısız ve çok kısa süre içerisinde çene kemiği içerisine yerleştirdimmektedir. İmplant ameliyatı olarak adlandırılan bu işlem aslında küçük bir cerrahi işlemdir. Ameliyat denildiğinde birkaç gün iyileşme süresi olan ve günlük yaşamı tamamen aksatan işlemler akla gelir. İmplant ameliyatı ndan kasıt sadece basit bir diş çekimi olayının tam tersi dışı çene içerisine yerleştirmektir. İmplant sistemlerinde hazırlanacak yuva için özel filizler hazırlanmıştır ve bu fır ezber koyulacak implant çapına göre birebir uyumludur. 
Kemik içerisinde açılan yuva yaklaşık bir bir buçuk cmdir. Tam steril ortamda yapılan implant ameliyat işlemi hasta ilaçlarını düzenli alır ve doktor tavsiyelerine uyarsa hemen hemen hiçbir rahatsızlık hissetmeden tamamlanır.
İmplant ameliyatı ndan korkan hastalar için internette yayınlanan videoları seyretmek maalesef pek iç açıcıı olmayabilir. Siz implant işleminiz yapılırken ağız içerisinde kesinlikle görmezsiniz. Sizin izlediğiniz implant ameliyatlarının size yapılacak işlemler aynı olup olmadığını da bilme imkanımız bulunmamaktadır. İmplant ameliyatları hakkında daha fazla bilgi almak ve size uygulanması gereken implant sayısı ile implant üzerine yapılacak diş veya diş protezi şeklini öğrenmek isterseniz İstanbul küçükçekmece cennet metrobüs durağında bulunan Kliniğimizden randevu alabilirsiniz.
Diş ekimi Sertaç kızılkaya dan randevu almak için 0 212 661 69 79 numaralı telefonu arayabilirsiniz.
Eksilen dişlerinizin yerine implant haricinde can fiber diş köprüsü veya zirkonyum diş kaplama gibi değişik alternatifler hakkında bilgi için bizi arayabilirsiniz

Popüler Yayınlar