İyi İmplant

Ağızda eksilen dişin yerine yapılabilecek işe kimliği uygulamalarından bir tanesi de implant uygulaması dır. İmplant uygulaması nda asıl olan implantın yapılacağı bölgede kemik hacminin yeterli olmasıdır. Ağızda yeterli kemik olduğu durumlarda İmplant tedavisi sizin için ve ekim için diş çekmekten daha bir kolay tedavi yöntemidir. Chemin yeterli olması implantın rahat yerleştirilmesi ve ömrünün uzun olması anlamına gelir. Kemik olmayan veya az olan durumların tespit edilmesi için öncelikle azdan bir panoramik diş röntgeni çekilir. Burada dikey olarak ölçümler yapılır. Hekim gerekli gördüğünde sizden tamam grafiği isteyecektir. Tomografi ile çene kemiğinizin üç boyutlu görüntüsü ve implant yapılacak bölgenin detayları ortaya çıkar. Altçene de arka bölgelerde kemik içerisinden geçen sinir nedeniyle implant yerleştirmek için bazen yeterli kemik hacmi bulunmayabilir. Diş ekimi bu durumu tespit ettiğinde sizin için alternatif tedavi yöntemleri hakkında bilgi verecektir. Burada risk sinir hasari oluşması ve azda uyuşukluk hissi kalmasıdır. Ancak tedavi Öncesi gerekli görüntüleme yöntemleri ile doğru bir tedavi planı yapılırsa böyle bir risk asla olmayacaktır. Cerrahi girişimlerdan önce panoramik diş röntgeni ve bilgisayarlar tomografi analizi yapılması gerektiğinde hekimin bu talebine en kısa sürede yerine getirmenizi tavsiye ederiz.
Üst çene de ise uyuşukluk gibi bir problem olmaz ancak sinüs adı verilen kafa içi boşluklar implant yerleştirilmesi için sakınca yaratabilir. Diş ekimi bu boşlukların içerisine kemik tozu uygulaması yaparak kemik miktarını arttırmanınıza önere bilir.
İmplantlar ile ilgili merak edilen bir takım SORULAR vardır bunlar hakkında da bilgi vermeye çalışacağım. İmplantlar vücut ile tam olarak uyumlu titanyum malzemeden imal edilirler vücutta dokur etti diye bir sorun olmaz. İmplant kaybedilmesinde En büyük etken yeterli az bakıma olmaması veya cerrahi işlem sırasında enfeksiyon oluşmasıdır. Günümüzde implantlar %95'ten daha yüksek bir başarı oranıyla uygulanmaktadır. İmplantların başarısı genel sağlığın iyi olmazsa ve uygulama ve yapım sonrası temiz yeterli olmasıyla doğrudan ilgilidir. Hastanın çok fazla sigara içmesi aşırı alkol kullanılması başarıyı olumsuz etkileyen faktörler eden bazılarıdır. İmplantın başarısız olması durumunda çekilen dişiniz gibi o implantın da oradan alınması gerekir. Bu işlem çoğu zaman diş çekiminden daha kolaydır. İmplantlar için toplumda çıkarılan yaygın bir söylenti de implantların kanser yaptığıdır. Tıp ve diş ekiminde diş implantlarının kansere neden olduğu ile ilgili hiçbir veri yoktur. Bu tamamen Uydurma bir haberdir. İmplantlar asla kanser riski yaratmazlar. Yapılan bilimsel çalışmalar da implant başarı oranı %90 ile100 arasındadır implant malzemesine ömür boyu garanti veren firmalar sizin ağız bakımınız ve genel sağlık durumunuz ile ilgili herhangi bir garanti verememektedir. İmplant uygulamalarının fiyatları konusunda değişik fiyatlar duyabilirsiniz. Bu tedavi seçeneği Tıbbi ve cerrahi uzun süreli işlemler gerektirir. Bu nedenle alışılmış bir şey kimliği tedavilerinden biraz daha fazla para ödemeniz gerekebilir. İmplant yaptıran hastalar için klasik diş tedavilerine göre ödedikleri para ve aldıkları hizmet uygulama sonrası kullanım rahatlığı ve uzun süreli sorunsuz tedaviler olması ne de İmplantlar daha hesaplı tedavi seçeneği olacaktır. İlk başta fazla para vermiş gibi görünse de kullanım süresi ve rahatlığı göz önüne alındığında aslında implant tedavisinin hiç de pahalı olmadığı görülmektedir.

Popüler Yayınlar