İmplant öncesi ve sonrası

İyi bir implant uygulaması için dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Türkiye'nin en modern diş kliniklerinden birisi olan KORUDENT Diş Kliniği sahibi diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan implant öncesi ve sonrası bakım için önerilerini aldık.
İmplant yaptırmadan önce mutlaka tedavi yaptıracağınız Kliniğin yeterli donanıma sahip olup olmadığı hakkında bir fikir sahibi olmanız gerekir. İmplant uygulayacak ekimin bu konudaki tecrübesi ve eğitiminin yeterli olması aslında implantın başarısı için en önemli etkenlerden bir tanesidir. İmplant üzerine yapılacak diş protezi de implantın uzun Ömürlü ve sağlıklı kullanılabilmesi için dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan bir tanesidir. 
Uygulanacak implantların sayısı ve uygulanacağı belgeler tedaviden önce alınacak bir panoramik röntgen ve veya tomografi ile tespit edilir. İyi bir planlama uzun süreli ve sağlıklı kullanacağınız implant için başlangıç ve en önemli aşamadır. Diş hekimin izin size sunacağı alternatif tedavi planları olabilir. Bunları dikkatli Bir şekilde dinleyip birlikte karar vermeniz en doğru tedavi seçeneği ile tedavi olmanız için son derece önemlidir. Operasyon öncesi sizden bir takım ilaçları almanız ve kullanmaya başlanmanız istenebilir. Mutlaka ekimin önerilerine harfiyen uyunuz. Operasyon günü tok karnına ancak aşırı yemeden kliniğe gelmeniz önemlidir. İmplant yapımında kesinlikle acı duymazsınız. Dişleri çektirdiğimiz zaman yapılan anestezi uygulanır. Hiçbir ağrı sızı duymadan tedavi nasıl yapılır. Tedavi sonrası yara bölgesi ile ilgili size bakalım önerileri verilecektir. 
İmplant sonrası işlem yapılan bölgede hafif bir şişlik olması normaldir. Bunu engellemek için operasyon günü gece yatana kadar bu bölgeye soğuk uygulamak gerekecektir. Hastaya verilen soğuk tampon 5 dakika tutulup 5 dakika bölge dinlendirilerek soğuk tutulması ve şişmemesi sağlanabilir. Gece yayüksek bir yastıkta yapmanız tavsiye edilir. Gün içerisindedik vaziyette Ve yumuşak gıdalar ile beslenebilirsiniz. İmplant operasyondan sonra ilk hafta boyunca kesinlikle sigara içmemeniz tavsiye olunur. Sigara içildiğinde yara iyileşmesi gecikir ve başarısızlık için uygun bir zemin yaratılmış olur. Sigaranın implant üzerindeki olumsuzlukları bilimsel olarak ispatlanmıştır. Toksik etki İle implant ve kemik arasında oluşacak bağlantıyı zayıflatıp implant kaybına kadar giden olumsuz etkileri görülebilir. Yaptıracağınız implantların sayısı ve fiyatları hakkında bilgi almak için 0 549 347 43 47 numaralı telefondan randevu alarak İstanbul Küçükçekmece'de bulunan diş Kliniği nde muayene olabilirsiniz. Size yapılacak implantların sayısı ve fiyatları ile ilgili bilgi verilecektir. Telefon ile fiyat mümkün olmamaktadır. Çünkü yanlış bilgilendirildiğinise de belki çok daha ucuz belki çok daha yüksek maliyetler ile diş yaptırmanız gerektiğini ve hayal kırıklığı yaşamanız istenmez.

Popüler Yayınlar