Kaç implant kaç kaplama


Dişlerini kaybetmiş kişiler eksik dişlerin yerine implant ile tedavi seçeneğini seçtiklerinde ağızlarına kaç tane implant yapılacağı ve bu implantların üzerine kaç tane diş yapılacağını merak ederler. Aslında sadece eksik diş sayısını bilmek yeterli olmaz. Ancak genel olarak bir fikir edinmek için size bugün bu yazıda biraz bilgi vermek istiyorum. Bir diş kaybedildiğinde eksik diş için bir tane implant yapılır ve üzerine bir tane kaplama yapılır. Tek diş eksikliği nde sorun yok. Ancak iki veya daha fazla diş eksik olduğunda yapılacak implant sayısı ve bu implantlar üzerine kaç tane diş geleceği ile ilgili farklı tedavi planlamaları yapmak mümkündür. Bazen implantların üzerine kaplama yerine protez şeklinde uygulamalar da yapılabilir. 
Tek diş eksikliğinde kaç tane implant yapılacağı ile ilgili bir sorun kalmadığına göre ikinci olarak çenede hiç diş bulunmadı durumlara göz atalım. Altçene veya üst çene de hiç diş yoksa ne yapılabilir. Bu durum altçene de iki tane implant üzerine bir protez ile çözülebilir. Altçene özellikle kemik yapısına sert olması nedeniyle iki implant ve üzeri protezler için uygundur. Altçene de ön bölgeye koyulacak iki tane implant üzerine yapılacak diş protezini rahatlıkla taşıyabilmektedir. Bu durumda hem kullanışlı bir protez sahibi olur hem de çok yüksek paralar ödemek zorunda kalmazsınız. Alt çene tam dişsiz ağızlar da tam protez adı verilen protez türünü kullanmak oldukça zahmetlidir. Çünkü dil ve yanak hareketleri nedeniyle alt protez her zaman oynar. Oynayan ve yerinden çıkan protez hareketi nedeniyle damak üzerinde buruk yapar. Alt çene protezin içerisine yemek artıklarının girmesi ve önemli bir sorundur. İki tane implant üzerine yapılacak hassas tutuculu protez sayesinde hem protezin hareket etmesi engellenir hem de yiyecek artıkları girmesi engellenmiş olur. İmplantların hayat kurtardı en önemli işsizlik sorunu olan altçene tam işsizlik sorunu neredeyse mucizevi bir şekilde iki implant tedavisi ile çözülür. 
Şimdi sonu serbest sonlanan diş eksikliğini inceleyelim. Arka bölgede iki tane de şey eksikse buraya iki implant yapmak uygundur. Çenede üç tane diş eksik ve arkada hiç dışı yoksa iki implantın üzerine üç tane diş kaplaması yapılabilir. Burada önemli faktör yerleştirilecek implantların çapa ve boyudur. Yeterli uzunlukta ve çapta implantlar koyulabildiğim de iki implant üzerinde üç tane diş kaplaması rahatlıkla kullanılabilir.
Eksik diş sayısının dört olduğu durumlarda iki implant yeterli olmayacaktır. Bu durumda üç tane implant üzerine dört tane diş uygulanması tavsiye edilir.beş diş eksikliği nde de üç adet implant tedavi için iyi sonuç verecektir. Birbirinden eşit mesafe uzaklıkta üç implant üzerine beş adet diş kaplaması yapıldığını da uzun Ömürlü ve dengeli bir implant üzere protez yapılmış olur.

Popüler Yayınlar