Bir gün de implant

1990 yıllarda başlanan implant tedavisinin de maliyet çok yüksekti zaman içerisinde implant uygulamaları yaygınlaştı. Artık günümüzde implant diş uygulaması hemen hemen herkesin ulaşabileceği bir diş tedavisiolmuştur. Diş hekimi olarak artık amacımız hastaların konforu bakımından implant uygulaması süresini kısaltmak ve ziyaret sayısını mümkün olduğu ölçüde azaltmaktır. 
Bir gün de implant fikri çok yeni bir düşünce değildir. Bu uygulamada amaç en yüksek doğruluk ve başarıyla gerçekleştirmektir. 
Öncelikle implant uygulanacak hastanın genel sağlığı kemik durumu ve implant uygulanacak bölgede enfeksiyon olmaması, de implant yapama için mutlaka olması gereken koşullardır. Bu koşullar sağlanmadığında yapılmaya çalışılacak olan implant sorun yaratır. 
Sorun yaratmayacak implantlar uygulamak her şey kimin görevidir ve önceliklidir. Bir gün de implant yapmak adına hastayı implantın sorunları ile başbaşa bırakmak ve ileride telafisi güç durumlara yol açmak tamamen hekimin sorumluluğundadır. Uygun vaka seçimi sonrası sağlıklı bireylerde eğer diş kökünde enfeksiyon yoksa çekimi takiben hemen implant uygulaması yapılabilir. Koşulların sağlandığı vakalarda bir gün de implant işlemi başarılı sonuçlar vermektedir ancak diş ekimi size havuzdaki durumun bir gün de implant uygulaması için yeterli olup olmadığı hakkında bilgi verecektir.

Popüler Yayınlar