2016 diş fiyatları

Diş hekimliği bütün dünyada olduğu gibi türkiye'de de maliyet olarak yüksektir. Hem yüksek teknoloji içeren malzemeler kullanılması, hem de eğitimli iş gücü nedeniyle diş tedavisi hizmeti almak bütün dünyada maliyetlidir. Dünyada en uygun fiyatlı diş tedavileri türkiye'de verilmektedir. Özellikle alınan hizmet kalitesi ile ölçüldüğünde ülkemiz diş tedavi fiyatlarının en uygun olduğu ülkedir. Bu neden ile dünyanın her yerinden türkiye'ye diş tedavisi yaptırmak için hasta gelir. Sağlık turizminde diş tedavileri en plana çıkmıştır. En yüksek maliyetli diş tedavileri bildiğiniz gibi implant tedavileridir. İmplant yurtdışında 3000- 5000 € iken ülkemizde bu rakamın kat kat altında uygulanmaktadır. 
Sadece fiyat olarak değil yapılan tedaviler ve hizmet kalitesi uygulanan tedavinin kullanım süresi ve protezler deki estetik bakımından da Türkiye diş tedavilerinde en plana çıkmaktadır.
Diş dolgu fiyatı; diş dolguları günümüzde diş renginde olan kompozit malzeme ile uygulanmaktadır Amalgam dolguların yerini alan bu malzemeler teknoloji bakımından çeşitlilik gösterirler. Dolgunun yapıldıktan sonra kullanım ömrü dolgunun kalitesi ile doğru orantılıdır. Kaliteli diş dolguları hem yüzey özellikleri hem de kullanım ömürleri bakımından diğer dolgulardan farklıdır. İyi bir diş dolgusu ile ucuz bir diş dolgusu arasında neredeyse yarı yarıya fiyat farkı olur. 
Kaliteli bir diş dolgusu size en az 10 yıl hizmet edecektir. İyi malzeme ile yapılmayan diş dolguları kısa süre içerisinde ya kırılma yada dolgunun düşmesi ile sorun çıkarır. Kaliteli bir diş dolgusunda dolgu düşmesi veya kırılması sorunu hemen hemen hiç yaşanmaz. Özellikle uzak doğu ülkelerindenden ucuz fiyatlar ile getirilen dolgular bir miktar ucuz olmalarına rağmen hasta için aslında daha yüksek maliyet çıkarırlar çünkü dişim kaybedilmesi veya ağrıması ile bu dolgular hastaya hem ekonomik olarak hem de manevi olarak zarar verir.
Diş dolgusu yaptırırken dikkat edilmesi gereken fiyatın ucuz olması değil dolgunun kaliteli olması ve dolgu yapımında özen gösterilmesidır. Sorun yaşadığınız bir diş dolgusu size diş kaybı veya kanal tedavisi ile daha yüksek maliyetler çıkaracaktır.

Popüler Yayınlar