İmplant diş ömrü

Sabit Bölümlü Protez Yerine Tek Diş Yapımı
Sabit bölümlü protezler için tahmin edilen ömür 10 yıl olarak hedeflenir. Sabit bölümlü protezlerin en sık karşılaşılan kayıp nedeni çürüklerdir. Sabit bölümlü protezlerin destek dişlerinin %15 i endodontik tedavi gerektirmektedir. Sabit bölümlü protezlerde destek dişin kaybı 10 yıl içerisinde %8-12 dir, 15 yılda %30 u bulmaktadır. Kaybedilen dişe komşu dişlerin %80/inde restorasyon yoktur veya minimaldir.
Bu verilere göre eksik dişin yerine implant yapılması hem ekonomik olarak hem de sağlık açısından daha mantıklı görülmektedir.
İmplantlar arka azcılar bölgesindeki tek diş eksikliği olan durumlarda çok uygun bir tedavi alternatifidir uzun zaman hastaların istekleri göz ardı edilerek ağızdaki dişlerin kesilmiş ve köprü yapılmıştır eksik dişin yanındaki iki komşu dişin çekilmesi ile yapılacak bir köprü protez bundan daha doğal bir yöntem olarak günümüzde implantlar uygulanmaktadır uygulanacak bir tedavinin seçimindeki birincil sebep sadece tedavi suresinin kısalığı ve yapım prosedür kolaylığı olmamalıdır hasta için uzun dönemde en iyi sonucu verecek tedavinin uygulanması esas alınmalıdır buradan yola çıkıldığında implantlar sabit diş köprülerine göre daha olumlu sonuçlar verir. İmplant diş  



İstanbul Diş Kliniği randevu Tel:05493474347


Popüler Yayınlar