İmplant yapımı

İmplant

Doğal dişlere en iyi alternatif olan implantlar  klasik köprü ve protezlere göre daha iyi ısırma ve konuşma imkanı sağlayarak ana dişlerinizi aratmayacak sonuçlar verirler. Aynı zamanda yüzünüze doğal bir görünüm kazandırır.

İmplant yapımında önemli konular.

Doğru teşhis, yeterli bilgi, tecrübe ve donanımla uygulandığında diş implantı, hekim ve  hasta açısından olağanüstü başarılı sonuçlar veren bir tedavi şeklidir.

İmplant nasıl yapılır?

İmplant tedavisi olmuş hasta aynı gün normal hayatına dönebilmektedir.İnsan vücudu ile uyumlu küçük titanyum vida ve üzerine gelen abutment ile birleştikten sonra bir kaplama yapılarak (porselen ya da zirkonyum olabilir) tedavi tamamlanmaktadır.

İmplant tedavisi lokal anestezi yapılarak gerçekleştirilir. Anestezi işleminden sonra cerrahi operasyonla diş eti açılarak çene kemiği ortaya çıkar
ılır. Ortaya çıkan çene kemiğine öncelikle küçük çaplı rehber deliği açılır.  Bu deliğin aşamalı olarak genişletilmesi sayesinde kemik üzerinde oluşacak travmatik etki de azaltılmış olur. Daha sonra çene kemiğinde açılan boşluğa implant vidalanarak yerleştirilir.

İmplant vidasının yerleştirilmesinden sonra implantın kemikleşmesi ve implant yapılan bölgenin iyileşmesini beklemek için implantın üzerine koruyucu bir kapak vida yerleştirilir. Bekleme süresi 2-3 aydır.

Sonra,koruyucu vida çıkartılır ve dental implantın üzerine geçici bir kuron yerleştirilir. Geçici kuron,diş etinin doğal olarak kendini şekillendirebildiği ve etrafında büyüyebildiği bir şablon olarak görev yapar. Diş eti şekillendikten sonra geçici kuron, kalıcı kuronla (porselen yada zirkonyum diş) değiştirilerek tedavi tamamlanır.
Tedavi tamamlandıktan sonraki süreçte doktorlarınızın önerileri ve ilaç kullanımıyla birlikte iyileşmeniz hızlanacaktır.



Türkiye de implant operasyonları

Estetik diş hekimliği, implant, periodontoloji, ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun yapılması ile mümkündür. Diş hekimi ve diş laboratuvarı işbirliği sağlanarak gerçekleştirilir.

Popüler Yayınlar