Diş dolgu fiyatı

Diş dolgusu dişin ömrünü uzatan ve kanal tedavisi veya diş çekimi gibi daha uğraştırıcı işlemlere gerek kalmadan dişi kullanabilmenizi sağlayan bir uygulamadır. Dişin üzerindeki çürük temizlenir ve oluşan boşluk içerisinde diş dolgusu yerleştirilir.  Her yıl diş tedavi ücretleri yeniden belirlenir. Malzemelerin yurt dışından temin ediliyor olması ve enflasyon ile döviz kurlarının değişmesi diş dolgu fiyatlarının da değişmesine neden olur.
2018 yılı için diş dolgusu fiyatları ile 2017 diş dolgu fiyatları farklılık gösterir. Diş tedavi ücretleri diş kaplama fiyatı ve dolgu ücreti gibi tedavi maliyetleri ve uygulama fiyatları TDB tarafından belirlenir. Tespit edilen rakamlar her yıl açıklanır. Açıklanan fiyatlar tavsiye niteliğinde asgari bir fiyattır ve temel maliyetleri belirlenerek oluşturulur.

DİŞ FİYATLARI

Her klinik ve doktor kendi maliyetlerini ve değişkenlerini kullanarak bunu rehber alır. Fiyat belirler. Ödediği kira, açık kalma süresi, toplam bakılan hasta sayısı, çalışan personel, teknoloji yatırımı kullanılan sarf malzeme çeşidi ve kalitesi gibi birçok parametre vardır. Diş fiyatları uygulayan klinik ve doktora göre farklılık

2018 Diş Dolgu Fiyatı

Asgari fiyat listesine göre 180-250 TL olarak belirleneceği düşünülmektedir. Yılbaşında açıklanacak bu rakam enflasyon ve döviz fiyatlarında meydana gelen değişiklikler göz önüne alınarak belirlenecektir. bizim tahmini diş dolgu fiyatı olarak yazdığımız rakamlar bir önceki yıl artış oranları baz alınarak belirlenmiştir. Kullanılan malzeme diş dolgu ücretini farklılaştırabilir. Uzun ömürlü ve problemsiz diş dolgusu için iyi malzeme kullanılması gerekir.
Estetik diş dolgu malzemelerine göre diş dolgu fiyatı değişebilir.
diş dolgusu için hekimin ayırdığı süre, kullandığı malzeme ve bu konudaki tecrübesi diş dolgu fiyatları için farklılık oluşmasına neden olacaktır. Bir diş dolgusu için 50 ile 100 TL gibi bir fiyat farkı normal karşılanmalıdır. Tek kullanımlık malzemeler ve sterilizasyon için gerçekleştirilen aşamalar klinik fiyatlarını etkileyebilir. Öneml olan diş dolgusunun problemsiz gerçekleştirilmesidir.

2019 Diş Fiyatları

Bu yıla hızlı fiyat artışları ile girildi. Ancak 2019 diş dolgu fiyatları için fiyat arttırmayan klinikler de var. Benim kliniğim de bu kliniklerden birisi. Enflasyon ile mücadele kapsamında diş dolgu fiyatları artmadı. 
Sadece diş dolgusu değil diş temizletme fiyatı ve diğer diş kaplama ve zirkonyum diş kaplama fiyatlarında da değişiklik yapmadık. Diş dolgusu 180-280 Tl aralığındadır. Çürüğün derinliği ve yayılımı ile kullanılan malzeme diş dolgu fiyatını etkilemektedir.
2019 İmplant Fiyatları
İmplant fiyatı konusunda da enflasyon ile mücadele kapsamında yerli ve yabancı implant firmaları, nerede ise bütün implant markaları implant fiyatlarında indirim yaptılar. € olarak yapılan indirimler veya toplu alım indirimleri olarak hekimlere döviz fiyat artışını yansıtmamaya gayret ettiler. Buna paralel olarak biz de 2019 implant fiyatları için artış yapmadık. El ele vererek bu krizi birlikte atlatacağız inşallah. Ne olursa olsun hepimiz aynı vatanın evlatlarıyız. Aynı geminin yolcularıyız. Bu işler parti veya siyasi görüşler ile karıştırılmamalı. Tıpkı vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıktığımız gibi ülkemizin ekonomisine de sahip çıkmamız gerekir. 

Popüler Yayınlar