Bego İmplant


Bego implant markası Türkiyede en güvenli kullanılabilecek markaların üst sırasında yer alır. Alman BEGO firması diş hekimliği malzeme ve hassas tutuculu protezler bölümünde senelerdir dünya lideri olarak hizmet vermiş bir dünya markasıdır.

BEGO İMPLANT MARKASI

Türkiye pazarında 15 yıldan daha uzun süredir kesintisiz hizmet veren öncü bir implant markasıdır. Türkiye genelinde geniş hizmet ağı ve malzeme ürün yelpazesi ile her zaman Türk diş hekimliği sektörüne hizmet vermeye devam edecektir.
Alman malı implant olarak bilinen birçok implant israil veya çin gibi başka ülkelerde üretilip Alman ürünü gibi satılmaktadır. Oysa  BEGO implant gerçek bir Alman implant markasıdır. Başka ülkelerde üretilip Alman etiketi ile satılmaz. Almanyada üretilmesinin ötesinde bütün parçaları Alman fabrikalarında üretilmektedir. bazı parçaların diğer ülkelerde ucuz üretilebilmesi nedeni ile özellikle İsviçre ve Amerika implant markaları dayanak ve ölçü parçalarını başka yerlerde ürettirmektedir.  Bu nedenle Türkiye'de titiz ve seçici çalışan diş kliniklerinden bazıları bu bilinç ile Bego implant markasını tercih etmektedir.

BEGO TASARIMI

Bego implantlarda alt yapının tasarımı implantın uç kısmında kemiğe girişi ve kolaylaştıracak şekilde daralan bir yapı gösterir. Farklı dış çaplarında uyuması için değişik çaplarda implantlar vardır. Bu şekilde yapılacak olan diş hacmine de uygun bir altyapı elde etmek mümkün olmaktadır.
İmplant'ın gövde bölümü steril koşullar altında ve klinik ortamında damak kemiği içerisine yerleştirilir. Klinik endikasyon'a göre implantın bağlantı platformu bir kapatma vidası ile örtülür. Bağlantı platformu açık bırakmamak gerekir. Buradaki amaç  bu kısmın içerisine yumuşak dokuların girmemesi amacı ile bir kapak veya en azından bir iyileşme başlığı ile örtülmesi tavsiye edilmektedir.
Çene kemiği içerisindeki implant üzerine koyulan kapatma vidasını çıkarmak ve iyileşme başlığı ile değiştirmek için genellikle ikinci bir cerrahi işlem gerekir. İyileşme başlıkları değişik şekillerde olabilmektedir. İmplant üzerine yapılacak protez yapısı için ölçü alınabilir. Diş et şekillendirmeyi sağlayan i̇yileşme başlıkları da tam steril olmalıdır.
Ölçü parçası:
İmplant altyapısının veya dayanak ve ağızdaki yumuşak dokuların konumuna dair bilgileri kayıt altına almak ve klinik bulguları laboratuvar teknisyenine aktarmak amacı ile kullanılan parçalardır. İki farklı cins ölçü parçası vardır. Alt yapı seviyesi ölçümü parçası ve transfer ölçü parçası.

İMPLANT DİŞ FİYATLARI

Ağızda eksilen fonksiyonları kazanmak amacı ile uygulanan implantlar için farklı ücretler ile uygulama gerçekleştirilebilmektedir. Neden fiyat farkları olduğunu ve en iyi implantı nasıl yaptırmanın mümkün olduğu ile ilgili size kısa ve öz bilgiler vermek isteriz.
Öncelikle implant malzemesinin standartlara uygun olduğunu varsaymak zorundayız. Sertifikasız implant markaları ucuz fiyat ile uygulansa  bile kesinlikle onların yanına yaklaş mamanızı öneririm. Ne olduğu belli olmayan  sertifikasız ürünler ile ucuz implant yaptırayım derken başınıza büyük işler açabilirsiniz. Sertifikalı implant kullanıldığında malzeme kaynaklı sorunları bertaraf etmiş sayılırsınız.
Şimdi implant uygulamasının hassasiyeti ve işlemin doğru planlanması gibi önemli aşamalar üzerine yoğunlaşmak gerekir. Bu aşamada bütün sorumluluk diş hekimine düşmektedir. Hekim son derece dikkatli ve birçok veriyi birlikte kullanarak uzun ömürlü bir plan hazırlamak ile yükümlüdür. Hastanın implant sayısından ve implantların risklerinden haberdar olması mümkün olmadığına göre doğru bilgilendirme ve hatasız uygulama sorumluluğu tamamen diş hekimindedir.
Ucuz fiyat ile implant yaptırdığını veya yaptıracağını düşünen hastalar uzun vadede tasarruf ettiklerini düşündükleri miktarın kat kat fazlasını ortay çıkan sorunları gidermek için harcamak zorunda kalabilirler.
2018 fiyatları ile bir implantın yaklaşık fiyatı 3000 TL den az olamaz. İmplant gövdesi ve üzerine uygulanacak dayanak parçası ile birlikte istenilen çap ve boy gövdeler temin edilebilmelidir. Gövde üzerine yerleştirilecek dayanaklarda da açı ve diş eti yüksekliği gibi seçimlerin yapılabilmesi gerekir. Bütün seçeneklerin stoklarda bulunması ve temini için firmalar da yüksek stok maliyetleri ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı zor durumda kalmaktadır.

Diş implant Fiyatları Ne Kadar?

2018 İmplant Diş Fiyatları Türkiye KDV Dahil %8
İmplant (Tek  İmplant) 2000TL
Blade İmplant  1000TL
Zirkonyum Diş Kaplama 900TL
Porselen Diş Kpalmama 620 TL
Diş Dolgu Fiyatı 365 TL
Tam Seramik Kron  1000TL
Diş Çekimi 150 TL
Gömülü Diş Çekimi 530 TL

2019 Bego İmplant Fiyatları 

Uzun yıllardır Alman Bego implantlarını kullanan bir hekim olarak Bego implant fiyatlarının Türkiye koşullarına göre son derece uygun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Aldığınız kaliteye göre ödediğiniz fiyatın denk olması gerekir. Bazı iyi implant markalarında fiyatlar çok yüksek. İmplantın kalitesi nerede ise Bego ile aynı belki bir tık daha geride olsa bile bu implant için Bego implant fiyatından daha yüksek bir fiyat ödemeye gerek yok.
Alman Bego implant firması Türkiye satış fiyatlarını ülkemiz koşullarına göre subvanse ederek uygulamakta. Almanyada aynı implantlar daha yüksek fiyatlar ile satılıyor. Aynı şekilde İngiltere de de Alman Bego implant fiyatı hekim satış fiyatı Türkiye satış ücretinden oldukça yüksek.
Bu anlamda Bego firmasına olumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyorum.

Popüler Yayınlar