İmplant diş

İmplant diş 

İmplant titanyum metalden yapılan vidaşeklindeki yapay diş köküdür. Kayıp dişin yerine yapılır. İmplant işlemini diş hekimi yapar.
Günümüzde en çok tercih edilen  implant şekli vida şeklindedir. İmpalnt ortalama diş kökü boyutunda olup, 3-5 mm çapındadır. Eksik olan doğal  dişlerin görevlerini implantlar üzerine yapılan protez veya diş kaplamaları görürler.İmplant iyi bir bakım gerektirir

İmplant  Titanyum malzeme ile yapılır?


Günümüzde İmplant maddesi olarak en çok kullanılan olan  metal türü titanyumdur. Titanyum, doku uyumu iyi olan ve senelerdir çok sayıda tıp alanında güvenle tercih edilmekte olan bir metal  türüdür. Silindir ve ya vida şekline getirilip özel bazı işlemlerden geçtikten sonra İmplant olarak kullanılmaya hazır bir hale getirilir.

İmplant Tedavisi

Doğal dişlere en iyi alternatif günümüzde diş implantıdır. Diş implantı hem yüze doğal görünüm verir, hem de protez dişlere ve geleneksel köprülere göre daha iyi çiğneme ve  konuşma imkanı sağlar.

İmplant Tedavi Süresi

İmplant tedavis süresi diş ve kemik yapısına göre değişiklik göstermektedir. Operasyonun türüne göre de implant tedavi süresi değişiklik gösterecektir. Genel olarak ilk  operasyonun ardından üçüncü ayda uygulama sona erer.


İmplant Tedavisi Nerede Yapılır

Kişinin sağlığı açısından implant tedavisine başlamadan önce yeterli ve doğru bilgilerin alınması önemlidir. Doğru seçilmiş vakalarda ve usulüne göre yapıldığı zamanlarda impalnt tedavisi kişilerin hayat kalitesini yükselten ve net sonuçlar veren bir tedavi şeklidir.

İmplant tedavisini diş polikliniklerinde  diş hekimlerine yaptırabilirsiniz. Tüm dünyada olduğu gibi implant ülkemizde de sık tercih edilen bir uygulamadır.

DİŞ HEKİMİ

Popüler Yayınlar