Ortodonti




Her yaşta ortodonti

Siz de pek çok kişi gibi kusursuz bir gülümsemeye sahip olmak istiyor, ancak 'artık benim için çok geç' diye düşünüyorsanız, fikrinizi değiştirme vakti geldi. Çünkü doğru teşhis ve tedavi ile güzel bir gülümseme yaratan estetik dişlere ve aynı zamanda sağlıklı bir ağız yapışma sahip olmak her yaşta mümkün.


Temel amacı diş bozukluklarını tedavi etmek olan ortodonti, aslında soyut olarak ikiye ayrılıyor. Özellikle çocukluk yıllarında düzenli kontroller ile olası diş bozukluklarım tespit etmek ve bozukluğu önleyecek bir tedavi planı oluşturarak uygulamak, ortodonti nin birinci kısmını oluşturuyor. Böylece doğru uygulamalarla ileriki yaşlarda ortaya çıkabilecek soranlarının önüne geçmiş olunuyor.

Çapraşıkların düzeltilmesini sağlıyor. Böylece kişi ruhsal ve fiziksel olarak sağlıklı bir gelişim süreci yaşıyor. Ancak çoğu zaman erken teşhis ve tedavi aîlamyot Böylece birey erişkinliğe ulaştığında bazı ortodcrtft: sorunlarla karşılaşılıyor. Bu aşamada ortodontik tedavinin ikinci bölümü olan mevcut bozuklukları düzeltme işlemi devreye giriyor. Eksiksiz bilgilendirme ve ileri teknoloji ürünü tedavi yöntemleri ile yetişkinlerde de son derece başarılı ortodontik uygulamalar yapılabiliyor. İşte bu nedenle yeni bir gülüşe sahip olmak için hiçbir zaman geç değil.


Ortodonti ve Erken kontrol

Ortodonti tedavisi İçin ilk kontrol 7-8 yaş aralığında başlıyor. Erken kontrol ve gerekiyorsa tedavi,
çocuğun sağlıklı bir çene gelişimine sahip olmasını, daıimi dişlerinin düzgün sıralanmasını,
dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesini ve kötü alışkanlıkların kaldırılmasını hedefliyor.

Çocukluk ve gençlik yıllarında çeşitli sebeplerle ortodontik tedavisini yaptırmayan kişiler,
yetişkinlik döneminde pek çok sorunla karşılaşıyor. Bunlar, estetik ve psikolojik sorunlar,
 dişlerin ara yüzlerinde çürüme ve renklenmeler, diş eti kanamaları, şişliği, morluğu ya da çekilmeleri,
eğrilikten dolayı rahat fırçalanamayan dişlerde aşın kirlenme ve temizlenme zorluğu, ağız kokusu ve ileri
 dönemlerde dişlerde sallanma ya da diş kayıpları olarak sıralanabilir.

Yaş ne olarsa olsun Erişkin bireylerde dişlerdeki şekil bozukluğunu ortadan kaldırmak için genellikle porselen kaplamalar tercih ediliyor. Ancak porselen kaplamalar, kesinlikle her zaman en doğru çözüm değil.Çünkü fonksiyonel açıdan sağlıklı, estetik olarak kusursuz bir ağız yaratmak, kişinin doğal dişlerini korumaktan geçiyor. En güzel yapay dişler bile,doğal dişlerin yerini tutmuyor.
Düzgün dişlere ve gerçekten ideal bir gülüşe sahip olmak için, öncelikle dolgu ve diş eti bakımı gibi
temel uygulamaların yapılması, sonrasında ise teltedavisine geçilmesi gerekiyor.
Ortodonti tedavisini ortodonti uzmanı ortodontist veya diş hekimi yapabilir.Ortodontik tedavi fiyatları için muayene olunması gerekmektedir.Bahçelievler diş hastanesi okmeyanı dişhastanesi veya diğer diş hastanelerinde yoğunluktan dolayı birkaç senede randevu alnamamaktadır ve ortodonti fyatları ve diş teli fiyatları özel ile yakındır.

diş hastanesi,okmeydanı diş,ortodontist,bahçelievler diş,ortodonti tedavisi,ortodontik tedavi,ortodonti fiyatları





Popüler Yayınlar