İmplant diş yapımı robot ile ucuz implant yapılabilirmi?

İlk gerçek yapay el implant yapabilirmi?

İtalyan ve Alman bilim insanları, normal bir insan eli boyutunda ve parmakları bağımsız olarak hareket edebilen ilk robot elini geliştirdiler.
Vatan gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanlarının Dexmart Hand ismini verdikleri robot el, bir insan eline en yakın teknolojik adım.
Nesneleri tutup, ağırlık kaldırabilen Dexmart için araştırmayı yürüten Profesör Claudio Melchiorri, ‘’Robot el için insan elini baz aldık. Dexmart, ev işlerine yardım edebilcek kapasitede’’ açıklamasını yaptı.
bilgisayar destekli implant
Bilgisayar destekli implant yapımı
Bu yapay el ile implant diş yapılabilecekmi, implant markaları ve caplari ayarlanabir, implantların robotlarla yapılacağı günler çok da uzak olmasa gerek. İmplant uygulamalarında gereken hassasiyet 3 D volumetrik tomografi ile robota bildirilip hasta pozisyonu kalibre edildiginde implant uygulama robotu saniyeler icerisinde implant diş yerine takılabilir. Hasta bir sıkıntısı olduğunda düğmeye basıp robotu durdurabilir.
İmplant markaları arasında yeni bir rekabet açabilecek gibi görünen robotik implant sistemi implant diş fiyatlarını düşürebilecek mi?
Uygulama yeni başladığı için implant diş ücretleri robot yardımı ile planlandığında şimdilik daha yüksek olmakta maalesef.

Popüler Yayınlar