Diş çürüğü önlemek



Diş çürüğüne karşı süt proteini

Süt proteininden elde edilen yeni geliştirilmiş diş hekimliği ürünleri sayesinde çürüğe karşı etkin bir koruma
sağlanabiliyor.
 Bu ürünler, içerdikleri kalsiyum ve fosfatla dişlerin mine tabakasını güçlendirmeye ve çürüğe karşı  güçlü dişler oluşturmaya yardımcı olabiliyor.                    
 Pek çok gelişmiş ülkede düzenli florid uygulamalarına karşın diş çürüğü hala toplumun sağlığını
etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor. Araştırmacılar yıllardır süt ve süt ürünlerinin çürük önleyici (antikaryonejik) özelliğini biliyor. Fakat doğal yollardan (yiyecek-içeceklerle) alındığında sınırlı etkisi olduğu ve uzun süreli tüketilmesi gerektiği ortaya çıktı.
Ancak sütün koruyucu faktörlerinin izole edilerek, oral hijyen Ürünlerine eklenmesi ile çürük önleyici özelhğinin oldukça arttığı belirlendi. Böylece süt proteini (kâzeinfosfopeptid-amorf kalsiyumfosfat), diş bakım ürünlerine yeni bir bakış açısıyla yaklaşılmasını sağladı.
Çürük, dişin en sert tabakasındaki minerallerin asitler tarafından ayrılması ileoluşuyor. Ağız içindeki asidik seviye yükseldiği zaman dişten kalsiyum ve fosfat mineralleri ayrılıyor vedişin minesi zayıflayarak çürük oluşmaya başlıyor. Bu . yeni süt proteininden elde edilmiş diş batım ürünleri ise içeriklerindeki kalsiyum ve fosfatı dişin yapışma bağlamaya ve dişin yapısından kopan mineralleri yerine koyarak asitlerle zayıflayan dişin mine tabakasını tekrar güçlendirmeye yardımcı oluyor.
diş çürüğü engelleme
DİŞ ÇÜRÜĞÜNÜ ÖNLEMEK

Popüler Yayınlar