Zirkonyum

Zirkonyum Diş Kaplama:
Diş hekimliğinde estetik beklentilerin artması ile metal porselen dişlere alternatif bir kaplama yöntemi olarak ortaya çıkan zirkonyum altyapılı porselen diş kaplamalar hakkında Diş hekimi Sertaç Kızılkaya dan bilgi aldık. Diş estetiği ve metalsiz kaplamalar konusunda adını sık duyduğumuz Kızılkaya İstanbul Küçükçekmece Korudent diş kliniğinde hasta kabul ediyor.
Estetik diş hekimliğinde zirkonyum diş kaplamalar başarı ile uygulanmakta diyen Kızılkaya implant diş tedavisine de ilk çıktığı yıllarda bazı hekimler güvenmediği gibi zirkonyum için de aynı direnci gösterdi ancak her ikisi de artık en iyi diş tedavileri olmuştur dedi.
Metal alt yapının yıllardır kullanılması ile bir güven kazana porselen diş kaplamaları biodent plastik diş kaplamalarının pabucunu dama atmıştı.Uzun bir süredir başarı ile kullanılan metal alt yapılı porselen diş kaplamaları metal alerjisi olanlarda sorun yaratığı için kıymetli metal veya empress diş kaplamalarına yönelen diş hekimliği zirkonyum alt yapının kullanılmaya başlanması ile bu konuda büyük bir adım atmış oldu.
Laboratuvarda cad cam teknolojisi ile üretilen zirokonyum alt yapılar üzerlerine hazırlanacak porselenler için çok elverişli bir çalışma ortamı sunmaktadırlar.

DİŞ KAPLAMA ÇEŞİTLERİ FİYATLARI ÜZERİNDE ETKİLİDİR

  1. Biodent plastik diş kaplamalar
  2. Metal altyapılı porselen diş kaplamalar
  3. Kıymetli metal üzeri porselen diş kaplamalar
  4. Metalsiz empress diş kaplamalar
  5. Zirkonyum alt yapılı porselen diş kaplamalar



Estetik diş hekimliği, implant, periodontoloji, ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun yapılması ile mümkündür. Diş Hekimi ve diş laboratuvarı işbirliği sağlanarak gerçekleştirilir.

Popüler Yayınlar