MEYVE-SEBZE TÜKETMEK ÖLÜM RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR

FAZLADAN MEYVE-SEBZE TÜKETMEK ÖLÜM RİSKİNİ DÜŞÜRÜYOR
Medimagazin’de yer alan habere göre Proflar meyve-sebze ağırlıklı sağlıklı beslenmenin koroner kalp hastalıklarında ömrü uzatma açısından son derece önemli olduğunu belirtti. Geçen yıl yayımlanan zirkonyum ve 10 Avrupa ülkesinde 300 binden fazla kişi üzerinde yapılan çok önemli bir araştırmanın 19 yıllık sonuçlarının oldukça çarpıcı olduğuna dikkat çeken Doktorlar şunları söyledi:
zirkonyum diş fiyati
“Kalp hastalıklarında meyve-sebze ağırlıklı beslenmenin ömrü uzattığı rakamlarla net olarak gösterildi. Avrupa Kardiyoloji dergisinde yayımlanan çalışmanın verilerine göre, 2 porsiyondan sonraki her ilave meyve-sebze tüketimi, koroner kalp hastalıklarından ölümleri yüzde 4 azaltıyor. Diğer bir ifadeyle, örneğin; 5 porsiyon meyve-sebze tüketen bir kişide ölümcül koroner kalp hastalıkları, günde 4 porsiyon tüketenden yüzde 4 daha az bulundu. Günde 8 porsiyondan fazla meyve-sebze tüketenlerde, 3 porsiyondan az tüketenlere göre koroner arter hastalıklarından ölümler yüzde 22 daha az olmaktadır. Yani, porsiyon sayısı arttıkça koroner arter hastalığından ölümlerde ciddi azalmalar oluyor (Bir porsiyon yaklaşık 80 gramlık meyve-sebzeyi ifade etmektedir; bir küçük muz ya da havuç yahut bir orta boy elma). Çalışma sonuçlarına göre İtalya, Yunanistan ve İspanya’da ortalama günlük tüketilen meyve-sebze porsiyonu 5 iken, diğer ülkelerde bu rakam daha düşük bulundu dedi.

Popüler Yayınlar