Ana içeriğe atla

İmplant da yapilacak

Üst dişleri tutarsa tıp literatürüne geçecek

Türkiye'nin yüz nakli yapılan üçüncü hastası Hatice Nergis, Moldovalı Olga Aygün'den alınan çeneyle nakledilen üst dişleri tutarsa tıp literatürüne geçecek.




Nergis'in rahatça konuşup yürüyebildiğini, mimiklerini de kullandığını anlatan Özmen, ''Orta yüz bölgesinde zaten bir sıkıntısı olmadığı için mimiklerini çok rahat kullanmaya başladı'' dedi.

Özmen, hastanın moralinin yerinde olduğunu ve sık sık nakilden duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ifade etti.

PROTEZ GÖZ TAKILACAK

Nergis'in kaza sonrası kaybettiği sol gözünün yerine protez takılacağını söyledi.

Daha sonra da hastanın göz kapaklarının şekillendirileceğini dile getiren Özmen, ''Bütün bu sürecin 6 ayı alması bekleniyor. Her şey bittiğinde gerçek bir göz gibi olacak, yüzü tamamen normale dönecek'' diye konuştu.

Özmen, Nergis'e Moldovalı Olga Aygün'den alınan çeneyle üst dişlerin de nakledildiğini, alt çeneye ise diş implantı yapılacağını kaydetti.

TUTARSA DÜNYADA İLK OLACAK Donör Olga Aygün'den hastaya çeneyle 10 diş nakledildiğini anlatan Kocacıklı, şunları söyledi:''Kadavradan diş nakli dünyada bildiğim kadarıyla bir ilk olacak. Hastamızın dişlerinin tutup tutmayacağını şu anda henüz bilmiyoruz. Tutarsa bu dünyada bir ilk olacak ve literatüre geçecek. Hastamızın nakledilen dişlerini yakından takip ediyoruz. Şimdiye kadar bir komplikasyon olmadı. Donörün dişleri çok düzgün ancak hastanın kendi dişlerinde kazadan kaynaklanan sorunlar var. Bu sorunları da tedaviyle aşmayı planlıyoruz.''

Hastanın alt çenesine ise implant yapılacağını belirten Kocacıklı, ''Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı'ndan uzmanlar öncelikle alt çene için kemik yapacak. İmplant dişler bu kemiğe yerleştirilecek. Bunun öncesinde geçici bir diş protezi yapılacak, hasta bir süre bunları kullanacak. Yapılan kemik ağızla bütünleştikten sonra implantlar takılacak'' dedi.

Yeni kemiğin oluşmasının 6 ayı bulabileceğini kaydeden Kocacıklı, alt çeneye 4 implant yapılmasının planlandığını söyledi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...