Ana içeriğe atla

İmplant diş

İmplant, çeşitli nedenlerle kaybedilen dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay titanyum diş kökleridir. İmplantlar geleneksel kaplama ve protezlere göre daha iyi konuşma ve çiğneme fonksiyonu sağlarken, yüzünüzde doğal bir görünümü de beraberinde getirir.
İmplant, rahat ve güvenilir bir uygulamadır. Operasyon lokal anestezi ile hiçbir ağrı ve rahatsızlık duyulmadan yapılabilir. Gerekli durumlarda genel anestezi de uygulanabilir. Ancak şunu unutmamak gerekir, implant uygulanabilmesi için, sağlıklı dişetleri ve implantı destekleyecek yeterli kemik yapısının bulunması şarttır.

Diş implantı nedir?
İmplant çeşitli nedenlerle kaybedilmiş dişlerin yerine çene kemiğine yerleştirilen yapay diş kökleridir.

Diş implantı hangi maddeden yapılır?
İmplantlar titanyumdan yapılmaktadır.

İmplant tedavisi rahat ve güvenli bir uygulama mıdır?
İmplant tedavileri uzman bir ekip ile tam steril ortamda yapıldığı müddetçe güvenilir ve rahat bir uygulamadır.
İmplant tedavilerinin bir ayağını cerrahi işlem oluştururken diğer ayağını protez işlemi oluşturmaktadır. Bu nedenle protez uzmanı ile ağız diş ve çene cerrahisi uzmanının birbiri ile uyum içerisinde çalışması çok önemlidir.

İmplant kimlere uygulanabilir?
İmplant tedavisinin başarısı, çene yapısına ve çene kemiğinin yeterliliğine bağlıdır. Yeterli kemik yoğunluğu bulunmayan hastalara yoğunluğun az olduğu bölgelere yapay kemik tozu uygulaması yapılarak implant operasyonları gerçekleştrilmektedir.
İmplant tedavileri için üst yaş sınır bulunmamakla birlikte, 18 yaşını doldurmuş yani kemik gelişimini tamamlamış tüm hastalara implant tedavisi uygulanabilir.
Ayrıca kontrol edilemeyen diyabet, tansiyon, kan pıhtılaşma sorunu olan ve ileri derecede kalp rahatsızlığı olan kişilere implant operasyonları öncesi hekimlerinden izin almadan operasyonları gerçekleştirilmemektedir.

İmplant operasyonu sırasında acı hissedilir mi?
İmplant operasyonu sırasında ağız içine yapılacak lokal anestezi sayesinde hasta ağrı ya da acı hissetmemektedir. Operasyon sonrasında hissedilebilecek ağrı ise, günlük hayatta kullanılan herhangi bir ağrı kesici ile geçebilmektedir.

İmplant operasyonları genel anestezi altında yapılabilir mi?
İmplant operasyonu, hastanın isteği ve durumuna bağlı olarak genel anestezi altında da yapılabilir.

İmplantların ağız içine yerleştirilmesi ne kadar sürer?
İmplant operasyonunun süresi ağız içine yerleştirilecek, implant sayısına göre değişmekle birlikte, bir implantın yerleştirilme süresi yaklaşık 15-20 dakikadır.

Diş çekimi yapıldıktan hemen sonra implant yapılabilir mi?
Bu konu ile ilgili 2 farklı uygulama vardır. Çekim yerinde herhangi bir iltihap ya da defekt yok ise, hemen o bölgeye implant yapılabilir. Ancak çekim yerinde herhangi bir defekt var ise, bu bölgeye yapay kemik tozu uygulaması yapılarak yaklaşık 2 ay kadar bekleyerek ve çekim yerinin iyileşmesi beklenmelidir.

İmplantlar yapıldıktan sonra protezler için ne kadar beklenir?
İmplant operasyonundan sonra implantın çene kemiği ile bütünleşmesi için 2-4 ay kadar beklenmesi gerekmektedir.

Eksik her diş için bir implant gerekir mi?
Her eksik diş için 1 implant gerekmez. Ağız içinde aynı bölgede birden fazla eksik diş var ise tek implant 2 ya da 3 protez diş yapılması için imkan sağlayabilir.

İmplant tedavisinin avantajları nelerdir?
İmplant uygulaması sonrası yapılan protezler doğal dişe en yakın yapıyı oluştururlar.
Geleneksel protezlere oranla daha iyi çiğneme ve konuşma fonksiyonu sağlamaktadırlar.
Diğer protezlere oranla daha estetik görünüme sahiptir.
İmplantlar sayesinde diş eksikliği yandaki sağlam dişlere dokunulmadan giderilebilmektedir.
Total protezlerde tutuculuğun artmasını sağlar. Şöyle ki, özellikle alt çene total protezlerinin tutuculuğu çok azdır. Bu nedenle hastada yeterli kemik seviyesi olmasa bile, alt çeneye 2 implant yerleştirerek, tutuculuk artmaktadır.


Diş implantının ömrü ne kadardır?
İmplantların ömür boyu sorunsuz kaldığı gözlemlenmiştir. Ancak, implantların ömrünün uzunluğunu etkileyen birçok faktör bulunmaktadır. Bunların başında hastanın ağız hijyenine ne kadar önem verdiği gelir.

İmplantların bakımı ve temizliği nasıl olmalıdır?
Her gün en az 2 kere protezlerinizi doğru bir şekilde fırçalamanız gerekmektedir. Etkili fırçalama teknikleri hakkında doktorunuzdan bilgi alabilirsiniz.
Diş aralarını ve implantınızın çevresinde biriken yemek artıklarını ortamdan uzaklaştırmak için ara yüz fırçası ya da diş ipi kullanmanızda fayda var.
Ağız hijyeninin sağlanması için gargara ya da ağız duşu kullanabilirsiniz.


Diş implantları ömür boyu garantili mi?
Hospitadent Dental Group bünyesinde yapılan tüm implant uygulamaları ömür boyu garanti kapsamındadır.

İmplantların alerji ya da kanser yapma riski var mı?
İmplantların alerji ya da kanser yapma olasılığı yoktur.

İmplant uygulamaları pahalı bir tedavi midir?
İmplant uygulamaları ilk bakışta pahalı bir tedavi olarak düşünülse de, hastaya sağladığı avantajlar (konfor, estetik) açısından pahalı bir tedavi olmadığı kanısındayız.

İmplant operasyonundan önce sürekli kullanılan ilaçlar var ise bırakılmalı mı?
İmplant operasyonundan önce sürekli kullandığınız ilaçlarınızın bazılarını doktorunuzun kontrolünde birkaç gün bırakmanız gerekebilir. Bu nedenle doktorunuz ve diş hekiminizin operasyon öncesi iletişim halinde olmasında fayda var.

İmplant destekli bir protezi gece çıkartmak gerekir mi?
İmplant destekli protezler 2 çeşittir. Birincisi, implant üstü sabit protezlerdir ki bu protezleri çıkartmanız mümkün değildir. İkincisi ise total diş eksikliğinde, halk arasında damak da denilen total protezlerin ağızda tutuculuğunu arttırmak için yapılan implant destekli protezlerdir ki bu çeşit protezleri gece çıkartmanız ağız hijyeniniz açısından faydalı olacaktır.

İmplant destekli protezler yenilenebilir mi?
İmplant destekli protezler, tabii ki yenilenebilir. Yenilenme süresinde, daha önce yapılmış implantlar(vida bölümü) ağızda kalmaktadır, sadece implant üstüne yapılan protezler yenilenmektedir. İmplant destekli protezlerin de diğer protezler gibi birer ömürleri vardır. Protez bakımına ve ağız hijyeninize özen göstererek protezlerinizin ömürlerini uzatabilirsiniz.

Dental implantlar sigara kullanan kişiler için önerilebilir mi?
Sigara ve alkol kullanımı implant operasyonları sonrası iyileşme süresini uzatmakta ve süreci zorlaştırmaktadır. Bu nedenle en azından iyileşme sürecinde bu hastalarımızdan sigara ve alkolden uzak durmalarını istemekteyiz.

İmplant operasyonundan sonra iyileşme ve bekleme süresinde dişsiz mi kalınıyor?
Hastalarımız bu süreyi dişsiz geçirmek zorunda kalmıyor.
İmplant operasyonu sonrası protezler yapılana kadar beklenen süre için hastalarımıza geçici protez yapıyoruz.

Operasyondan ne kadar süre sonra sosyal hayata dönülür?
İmplant operasyonundan hemen sonra normal hayatınıza dönebilir, 1 ya da 2 gün sonra da işe gidebilirsiniz.



Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...