BÜTÜN DİŞLERE İMPLANT YAPIMI MÜMKÜN MÜ?

Günlük yaşantımızda dişlerimiz farkında olmasak da bizim için o kadar çok şey yapar ki eksikliğinde onların kıymetini çok iyi anlarız. Modern diş tedavileri sayesinde diş kaybı en az da inmiştir. İmplant ve zirkonyum diş tedavileri popüler olmuştur. Diş hekimleri ağrı dişin çekilmesi yerine tedavi edilmesini önerirler. Bir çok diş problemi tedavi edilerek ortadan kaldırılır. Bu sayede diş çekimi gerekmez. Ancak bazı durumlarda dişlerin çekilmesi zorunlu olmaktadır. Tedavi edilerek uzun yıllar kullanılan dişler geç kalındığında ağrı,  apse, enfeksiyon gibi problemler ortaya çıkarır. Kötü yapılmış diş tedavilerinin de diş çekimine neden olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle bir diş tedavisi yaptırmadan önce iyi düşünüp bu tedaviyi en iyi şekilde en iyi malzeme ile nasıl yaptırabileceğinizde planlamak gerekir. Diş tedavisinin ucuzunu aramak yerine iyisini ve kalitelisini aramak ömür boyu kullanacağımız dişlerimizin sağlığı için iyi bir hareket olacaktır.
Bütün dişlerin kaplama yapılması uzun yıllar konuşulan bir durumdu. Günümüz modern teknolojileri sayesinde artık estetik amaç ile bütün dişleri kaplama yapılması hiçte yadırgamamaktadır. Daha güzel bir diş görünümü için dişler üzerine estetik diş kaplamalar başarıyla uygulanmaktadır. Bazen lamina diş kaplamaları ve zirkonyum diş kaplamaların büyüleyici görüntüsü sağlam dişi olanları bile diş kaplama yaptırmak için harekete geçirmektedir. Daha iyi estetik diş görünümü amacı ile insanlar dişleri üzerinde zirkonyum kaplamalar yaptırmaktadır. Bu durumda implant için vaziyet nedir?
 Bütün dişlere implant yapmak mümkün mü? Dişlerin ihtiyacı olduğunda çekilmeleri kaçınılmazdır. Dişlerinin tamamını kaybeden hastalar için iyi bir çiğneme fonksiyonu ancak implant desteği ile sağlanır. Hiç dişi olmayan hastalarda bütün dişler kaybedildiğinde durumlarda implant kurtarıcıdır. İmplant üzerine yapılan diş köprüleri sabit olarak kullanılabilir. İmplantların ağızda yapay diş kökü olarak kullanıldığını biliyoruz. Üzerine gelen diş kaplamaları ve köprüleri kendi dişiniz gibi kullanmanıza imkan verir. Ağızda bütün dişler için implant yapılması nasıl mümkün olur? Bütün dişlere implant yapımı derken her bir işin yerine bir tane implant yerleştirilmesi kastedilmez. Çünkü az için 32 implant yerleştirilmesi sadece ekonomik olarak değil Gemim dirence bakımından da sorun yaratır. Genellikle implant yerleştirilmesinde bir diş boşluğu ve bir implant ideal planlamaz ektedir.yanyana iki implantın arasında kalan yemek dokusunun beslenmesi bozulur. Bu nedenle ortaya çıkan kemik kayba implantın kaybedilmesine neden olabilir. Dişlerinin tamamını kaybetmiş hastalar için üst çene de sekiz altçene de sekiz toplam 16 implant ideal bir planlamadır. Yapılan implantların üzerine uygulanacaksa bu işi köprüsü kendi dişiniz gibi kullanabileceğiniz estetik ve fonksiyonu sağlayan bir protez olacaktır. İmplant fiyatları göz önüne alındığında sekiz adet olması tercih edilen plak sayısının altı adet ile sınırlandırılması da kullanım sağlayan bir planlama şeklidir. Üst çene de altı implant altçene de altı implant ile üzerine yapılan sabit diş köprüsü iyi bir-be fonksiyonu sağlamanız için minimum sayıda. Bu şekilde çiğneme fonksiyonu sağlayıp estetik görüntünüze kavuşabilirsiniz.

zirkonyum diş

Popüler Yayınlar