Şeffaf plak ile telsiz ortodonti

Eğri dişlerin düzeltilmesi için telsiz ortodonti olarak bilinen şeffaf plak Tedavisi ile ilgili bilgi vermeye çalışacağız. Son yıllarda giderek artan bir kullanım oranı olan plaklar ile diş düzeltme işlemi nasıl uygulanır ve fiyatları ne kadardır? Kullanım amaçları ve tedavi süresi hakkında bilgi alabileceğiniz bir yazı hazırlamaya gayret ettik.
Şeffaf apareyler kullanımı son derece kolay uygulamalardır.Tedavide her bir diş değiştirilen plaklar ile aşama aşama hareket ettirilir. Hastanın dişlerini düzeltmek önce ölçü alınır. Ağızdan alınan ölçüye göre model hazırlanır ve model laboratuvarda analiz edilir. Dişlerin istenilen seviyeye gelmesi için ne kadar etmesi gerektiği belirlenir. Her bir işe uygulanacak kuvvetin yönü ve büyüklüğü bilgisayar analizi yardımı ile belirlenir. Plaklar dişleri milim milim düzelterek tedavinin ilerlemesini sağlar. Hastanın ağzına göre üretilen her bir plak değiştirildiğinde dişler daha da düzelir.

ŞEFFAF PLAK KULLANIM SÜRESİ 

Şeffaf Plak Fiyatları İstanbul
Plaklar gün içerisinde 22 saat süre ile düzenli takılmalıdır. Özel toplantı düğün veya sunum gibi zamanlarda plak çıkarılabilir. Plakların kullanımı tedavi ile karşılaştırıldığında daha kolaydır. Şeffaf plaklar ile işlerin düzeltilmesi süresi ortodonti tedavisi süresi kadardır. Fiyat olarakta şeffaf plak fiyatları diş teli fiyatları ile yakın fiyatlardadır. Alışma aşaması geçildikten sonra konuşma üzerinde olumsuz etkisi olmamaktadır. İki haftada bir defa değiştirilir ve ayda iki ile tedavinin ilerlemesi mümkündür. Sistemin en büyük avantajlarından bir tanesi de en başında sonuçlarını görebilmektir. Türkiye'de üretilmeye başlayan plaklar uygulamanın hekim hasta laboratuvar işbirliğinin kolaylaşmasını sağlamıştır.

ŞEFFAF PLAK FİYATLARI

Türkiye'de üretilen şeffaf plaklar laboratuvar ücretlerinin uygun olması ve tedavinin her aşamasında kontrol altında tutulması nedeniyle daha fazla başarı gösterirler. Daha mükemmel tedaviler için şeffaf apareyle hasta hekim uyumu mükemmel tedaviler yapılabilmektedir. Hastaların tedavinin ilerlemesini görmesi motivasyon açısından büyük avantaj sağlar. Hasta tedavi sonucunu gördüğümde daha düzenli kullanım ve kontrol mümkün olmaktadır.

TELSİZ ORTODONTİ UYGULAMASI 

Plak yardımıyla hiç hareket ettirilmesi telsiz ortodonti olarak tatlandırılır. Sistemde diş teli yoktur. Ancak dişler üzerine yerleştirilen buton adı verilen kompozit uygulanmaktadır. Bu butonlar sayesinde diş hareketleri daha hızlı gerçekleştirilir.  


Popüler Yayınlar