Ana içeriğe atla

Şeffaf plak ile telsiz ortodonti

Eğri dişlerin düzeltilmesi için telsiz ortodonti olarak bilinen şeffaf plak Tedavisi ile ilgili bilgi vermeye çalışacağız. Son yıllarda giderek artan bir kullanım oranı olan plaklar ile diş düzeltme işlemi nasıl uygulanır ve fiyatları ne kadardır? Kullanım amaçları ve tedavi süresi hakkında bilgi alabileceğiniz bir yazı hazırlamaya gayret ettik.
Şeffaf apareyler kullanımı son derece kolay uygulamalardır.Tedavide her bir diş değiştirilen plaklar ile aşama aşama hareket ettirilir. Hastanın dişlerini düzeltmek önce ölçü alınır. Ağızdan alınan ölçüye göre model hazırlanır ve model laboratuvarda analiz edilir. Dişlerin istenilen seviyeye gelmesi için ne kadar etmesi gerektiği belirlenir. Her bir işe uygulanacak kuvvetin yönü ve büyüklüğü bilgisayar analizi yardımı ile belirlenir. Plaklar dişleri milim milim düzelterek tedavinin ilerlemesini sağlar. Hastanın ağzına göre üretilen her bir plak değiştirildiğinde dişler daha da düzelir.

ŞEFFAF PLAK KULLANIM SÜRESİ 

Şeffaf Plak Fiyatları İstanbul
Plaklar gün içerisinde 22 saat süre ile düzenli takılmalıdır. Özel toplantı düğün veya sunum gibi zamanlarda plak çıkarılabilir. Plakların kullanımı tedavi ile karşılaştırıldığında daha kolaydır. Şeffaf plaklar ile işlerin düzeltilmesi süresi ortodonti tedavisi süresi kadardır. Fiyat olarakta şeffaf plak fiyatları diş teli fiyatları ile yakın fiyatlardadır. Alışma aşaması geçildikten sonra konuşma üzerinde olumsuz etkisi olmamaktadır. İki haftada bir defa değiştirilir ve ayda iki ile tedavinin ilerlemesi mümkündür. Sistemin en büyük avantajlarından bir tanesi de en başında sonuçlarını görebilmektir. Türkiye'de üretilmeye başlayan plaklar uygulamanın hekim hasta laboratuvar işbirliğinin kolaylaşmasını sağlamıştır.

ŞEFFAF PLAK FİYATLARI

Türkiye'de üretilen şeffaf plaklar laboratuvar ücretlerinin uygun olması ve tedavinin her aşamasında kontrol altında tutulması nedeniyle daha fazla başarı gösterirler. Daha mükemmel tedaviler için şeffaf apareyle hasta hekim uyumu mükemmel tedaviler yapılabilmektedir. Hastaların tedavinin ilerlemesini görmesi motivasyon açısından büyük avantaj sağlar. Hasta tedavi sonucunu gördüğümde daha düzenli kullanım ve kontrol mümkün olmaktadır.

TELSİZ ORTODONTİ UYGULAMASI 

Plak yardımıyla hiç hareket ettirilmesi telsiz ortodonti olarak tatlandırılır. Sistemde diş teli yoktur. Ancak dişler üzerine yerleştirilen buton adı verilen kompozit uygulanmaktadır. Bu butonlar sayesinde diş hareketleri daha hızlı gerçekleştirilir.  


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...