İmplant Gövdesi

İmplant da alt yapının tasarımı, paralel kenarla, eğimli veya daha önce de bahsedildiği gibi ikisinin birleşimi şeklinde olabilir. Tasarımdan bağımsız olarak implant gövdesine prensipleri ve fonksiyonu aynı kalmıştır. Alt yapının uç kısmında gemiye geri işini kolaylaştıracak özelliklerde vardır.
Alt yapının protezin oturdu tepe bölgesine platform adı verilir. Farklı diş çaplarında uyuması için implantların farklı Çapları vardır. Çene kemiğinin hacmi ve azda uygulanacak dişin hacmi diş ekimine implant çapı seçimi konusunda rehber olur.
Azda ön kesici dişler ile arka büyük hazzı dişler için yapılacak implantların çatlara farklı seçilir. Çünkü hem çene kemiğinin bu bölgelerdeki hacmi farklıdır hem de orjinal diş köklerinin ve üzerindeki diş yapılarından şekli birbirine uyumlu olmak zorundadır.
İmplant gövdelerinin en kısası 6 mm, en uzunu 15 mm olmak üzere değişik boyları vardır. Firmalara göre olabilir. Geçmişte 20 mm kadar uzun implantlar bulunmaktaydı. Günümüzde bu kadar uzun implantları gerek olmadığı anlaşılmış ve 15 mm den daha uzun implantlar nadiren kullanılmaktadır. İmplantın gövde kısmı site real koşullar altında cerrahi olarak çene kemiği içerisine yerleştirilir. Klinik endikasyona göre bağlantı platforma bir kapatma vidası veya iyileşme başlığı aracılığıyla korunur ve her ikisininde amacı alt yapının içine kemik ve yumuşak doku büyümesini engellemektir. İyileşme başlığı alt yapının az ortamına açık olarak bırakılacağı, tek aşamalı prosedür de kullanılır. Kapatma vidası ise alt yapının bir süre için diş etinin altında örtülü olarak bırakıldı iki aşamalı prosedür de kullanılır.

Popüler Yayınlar