Aralıklı Diş Nasıl kapatılır?

Diş hekimliğinde has tema olarak adlandırılan dişlerinin arasında boşluk bulunması durumu pek çok insanı estetik olarak rahatsız eder. Özellikle gülmesi arasında dişlerinin görüntüsünden memnun olmayan bu hastalar elleri ile yüzlerini kapatma gereksinimi bile duymaktadır.
Görüntüyü olumsuz etkileyen bir yastı temaların olduğu durumda estetik diş ekimi niye bakımından yapılabilecek değişik tedavi yöntemleri bulunmaktadır bunların başında Bonding ile aralıklı dişlerin kapatılması yöntemi gelir. Bu sistemde diş üzerinden aşındırmak yapılmasına gerek kalmadı için hastalar daha çok tercih ederler. Tek dezavantajı ağız içerisinde 3-5 yıl sonra bakım ihtiyacı gerektirmesidır. Aralıklı diş kapatılırken dolgu malzemesi iletişim birleştiği bölgede bir hat oluşur. Bu hat ilk yapıldığı nda cilalı olmasına rağmen ağız içerisinde ısı farklılıkları ve ağız sıvılarının etkisi ile zaman içerisinde görünebilir hale gelir.
Bonding ile yapılan aralıklı diş kapatma işlemi nde iki yılda bir cila işlemi yapıldı hiçbir sorun yaşanmaz. Üzerinden aşındırmaya koymasına gerek kalmaması en büyük avantajıdır. Renk olarak diş ile neredeyse birebir uyumlu olduğu için estetik olarak son derece tatmin edici eder.
Diğer bir estetik aralıkta diş kapatma yöntemi ise lamina yöntemidir. Dişin görünen kısmından bir miktar aşındırmak yapılır ve alınan ölçü ile laboratuvarda hazırlanan lamina diş yüzeyine yapıştırılır. Bu seramik malzemeden üretildiği için yüzey kaygan ve parlaktır. Dişin bütün yüzeyini kapladığı için işte renk değişikliği yapmak mümkündür. Renk değişikliği yapılması gereken durumlarda gülme sırasında görünen bütün dişlerde laminat uygulaması gerekir. Laminanın bir dezavantajı sert cisimler ilet zorlandığında kırılma riski olmasıdır. 
Ayrık hiç kapatılmasında başka bir yöntem de diş kaplanması yöntemidir. Dişlerin çepeçevre küçültülerek üzerlerine kılıf şeklinde giydirilen iş kaplamaları aralıklı dişlerin kapatılmasında kullanılan yöntemlerden birisidir. Diş üzerinde kırık veya Çürük gibi bir takım SORUNLAR varsa kaplama yapılması daha uygun olacaktır. Yukarıda anlatılan diş tedavi yöntemleri içerisinde en uzun süre kullanabileceğiniz zirkonyum diş kaplama yöntemidir. Yöntemi kısa sürede uygulanır olsada çok uzun Ömürlü olmadığı için dikkatli kullanılması ve periyodik bakımları yapılması gerekir. Lamina tedavisi özellikle diş sıkan ve gıcırdatan hastalar için uygun değildir. Diş kaplama ile dişlerin eksenleri ve birbirleri arasındaki boşlukların orantısız olması durumunda dişlere daha estetik bir görüntü verilebilmesi mümkündür. Çünkü araları az olan bölge ile araları çok olan bölgede bonding yöntemi ile yapılan kapatma ve işler birbiriyle tam simetrik olmayabilir. 
Sizin için yapılabilecek aralıklı diş kapatma yöntemleri hakkında bilgi almak ve tavsiyemizi öğrenmek için 0 549 347 43 47 numaralı telefondan İstanbul küçükçekmece cennet metrobüs durağında bulunan Kliniğimiz için randevu alabilirsiniz 

Popüler Yayınlar