Ana içeriğe atla

İMPLANT DİŞ NEDİR?


 İmplant diş, titanyum kullanılarak, çekilmiş dişin yerine onun fonksiyon ve estetiğini tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine koyulan yapay diş köküdür. İmplant yapımında amaç, kemik bağlantılı implant ve bu mevcut diş boşlukları implant veya implant üzerine yapılacak protezler ile giderilmesidir.
İmplant sayesinde ağzınıza takılacak dişler, doğal dişiniz gibi estetik ve fonksiyon sağlar.
İmplant uygulandıktan sonra 2-6 ay bekleme süresi vardır. Daha sonra dişeti altına yerleştirilen implantın üstüne sabit veya çıkarılabilir protezler yapılır.
İmplantların çekimden sonra fazla zaman kaybetmeden yerleştirilmesi kemik kaybını önler. Kayıp dişlerin yerine yerleştirilen implantlar çene kemiğinin şeklini ve yoğunluğunu korumaya yardımcı. Bu sayede dişeti dokuları, yanaklar ve dudaklar, desteklenir.Başka bir deyişle bütün yüz estetiği korunmuş olur.
İmplantlar çiğneme, gülümseme, konuşma ve tamamen doğal bir görünüm oluşmasına yardımcı olur. Bu işlevsellik sosyal, psikolojik ve fiziksel rahatlık sağlar.
İmplant uygulamalarının ana hedefi; implantlar ve bunlardan destek alan implant üstü protezler ile her türlü dişsizliğin ve eksik fonksiyonların giderilmesidir.
İmplantların yapıldığı durumlar:
Tek diş veya daha fazla diş eksiklikleri
Tam dişsizlikle
İmplant yerleştirilmesinde aşamalar:
İmplant yapılmadan önce neler yapılmalıdır?
İmplant diş size uygun mu?
İmplant sorunları?
İmplant yapıldıktan sonra nelerle karşılaşabilirsiniz?
Diş ile implant arası uygun yan aralık en az 1.5 mm olmalıdır. İki implant arası bu mesafe 3 mm olmak zorundadır.
Diş ile implant arası aralık 1.5 mm den az ise veya iki implant birbirlerine 3 mm den yakın ise bu durum kemik kaybına neden olacaktır.
Öncelikle implantı yerleştirecek uzman tarafından durumunuzun implant için elverişli olup olmadığı incelenir. İmplant eksik diş ya da dişlerin yerine konmasında çok rahat bir çözüm olmasına rağmen her hastada uygulanması mümkün değildir.
İlk incelemenin ardından radyolojik incelemeler de yapılır. Çoğu zaman için yerleştirilecek implant için panoramik ve periapikal röntgen yeterli olur . Bazı durumlarda CT ( computerize tomografi ) çekilmesi gerekebilir . İmplant yerleştirildikten sonra uygulanacak tedavi planlanır. Eğer ağzınızda kendi dişleriniz varsa bu dişler incelenir gerekiyorsa tedavileri yapılır. Ağız hijyeni sağlanır ve dişeti sorunları varsa implantın yerleştirilmesinden önce giderilir.
İmplantın Yerleştirilmesi : Bu aşamada titanyum implant vidaları çene kemiği içinde açılan yuvaya yerleştirilir. Bu işlem lokal anestezi altında yapılan cerrahi bir işlemdir ve yaklaşık bir saat kadar sürer.
İyileşme Süreci : Bu aşamada implantın çene kemiğine kaynaşması beklenir. İyileşme alt çenede 3, üst çenede 6 ay kadar sürer. Ancak bu süre kemiğin yapısı ve iyileşme potansiyeline bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir.
Dayanağın Yerleştirilmesi : Titanyum vida çene kemiğine bağlandıktan sonra proteze dayanak olacak parça yerleştirilir. Bu parçaya "abutment" denir. Bu uygulama çok daha kolay ve kısadır. Yerleştirilen implant kök vazifesi görür , ve üzerine yapılan abutment alt yapı vazifesi görür .
Protezin Yapılması : Yerleştirilen implant vidası ve abutment yapılacak protez için bir alt yapı oluşturur ve protez planlandığı şekilde uygulanır. Böylece eksik dişleriniz tamamlanmış olur ve tedaviniz sona erer.



2015 yılı fiyatları ve ayrıntılı bilgi muayene için bizi arayınız

0549 347 4 347


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...