Ana içeriğe atla

Türk yapımı implant

İmplant Markaları

İmplantların üretiminde rekabete yüksektir. Günümüzde bilinen implant markalarının sayısı 700’ civarındadır. Yine bu implant markaları üretimlerinde 200’e yakın değişik dizayn kullanmaktadır. Her geçen gün büyüyen implant sektöründe bu kadar marka ve farklı dizaynın  olması kafa karıştırıcı olsa da hepsi aynı amaca hizmet ettiğinden birbirlerinden çok da fazla farkları yoktur. İmplant uygulamasının başarılı olması markasından daha çok, hekimin başarısı ve hastanın çene kemiğinin kalitesine bağlıdır.
 Diş hekimi hastanın çene kemiğini inceledikten sonra doğru implantı seçe
İki implant ile yapılmış 3 üyeli köprü kaplama
rek operasyona başlar. İmplantların geniş ve dar çaplı, uzun ya da kısa olarak çeşitleri vardır. İmplantların dizaynları birbirinden farklı olabilir. Bazı implantlar daha silindir yapıdayken bazılarının boyun kısmı daha dar olabilir. İmplantın içine monte edilen üst yapı parçalarının bağlanma şekilleri farklı olabilir. İmplant çene kemiğine kaynadıktan sonra porselen veya zirkonyum diş implantın üzerine vidalana bilir veya yapıştırılabilir. Bu şekilde farklı dizaynlar mevcuttur. Burada daha önemli olan hastanın çene kemiğinin iyi analiz edilmesi ve diş hekimi tarafından en uygun implantın bulunmasıdır.

 Dünyada üretimi hızla artan implant Türkiyede de üretilmeye başlanmıştır. Türkiye'nin kendi implantını üretecek teknolojisi ve bilimsel alt yapısı bulunmaktadır.  Ülkemizde yakın bir zamana kadar ithal edilen implantlar uzun çalışmalar sonucunda nihayet ülkemizde de üretilmeye başlamıştır. Diğer taraftan implant üretiminde lider olan ülkeler ( Almanya, İsrail , Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ) adına da üretim yapmaktadır. Tamamen Türk kaynaklarının kullanıldığı %100 yerli üretim olan yüksek kalitedeki implantlar devlet desteğinin ve üretimin artmasıyla fiyatlarının da azalacağı beklenmektedir. Halen dışardan ithal edilen implant fiyatları yüksek olduğundan ve devletin geri ödeme yapmaması nedeniyle ülkemizdeki implant tercihi yeterli düzeyde değildir.

İmplant markalarının operasyondaki başarı oranları %15 civarında olsa da bazı özel implant markaları ar-ge ayırdıkları yüksek bütçeler sayesinde hastaya ve hekime kolaylıklar sunan implantlar üretmektedir. Bu implantlar hızlı iyileşme süreleri sayesinde hastaya avantaj yaşatırken, üst yapıları eklemek için daha gelişmiş bağlantı şekilleriyle de diş hekimine kolaylık ve sağlamlık sunmaktadır.

Genel  olarak implant markalarını ikiye ayırabiliriz. İlk grup da sektörde lider olan firmaları sayabiliriz. Bu firmalar yüksek ar-ge bütçeleri yenilikçi tasarımları ile öne çıkan lider firmalardır. İkinci grup da ise; ar-ge harcaması olmayan nispeten eski teknoloji kullanan dental implantların tasarımını satan firmaları söyleyebiliriz.

İmplant KA ve Nucleoss yerli implantlardır.
Nucleoss İzmir üretimi bir yerli implanttır. İmplant Ka İstanbul yapımı bir implant markasıdır.

Ülkemizde Yaygın Olan Yabancı İmplant Markaları;
Bego
Biohorizons
MIS-Alfagate implant
İmplant Direct
Zimmer İmplant
Camlog dental implant

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...