Ana içeriğe atla

Tansiyon ve implant

Bilindiği gibi yüksek tansiyon kontrol altına alınmadan implant uygulaması yapılamıyor yüksek tansiyonun en önemli sebebi de aşırı tuz tüketimi. Sağlık Bakanlığı aşırı tuz tüketimini önlemek amacıyla ekmekten sonra peynir, zeytin, salça,turşu ve baharatlar için de devreye girdi.Peynir ve zeytine de tuz sınırlaması.
Türkiye'de tuzla savaş devam ediyor. Ekmekten sonra peynir, zeytin ve salça gibi tuz oranı yüksek gıdalardaki oran da azaltılacak. Ayrıca tuz paketlerinde de sigara paketlerinde olduğu gibi uyarı mesajları olacak

Toplumda tuz miktarının azaltılmasını olumlu karşılayan da var, tuzdan vazgeçmenin zor olacağını belirten uzmanlar az tuzlu yemenin sanıldığı gibi zor olmadığını söylediler.
“Uzun süre tuzlu yediğimiz için tuzlu yemek istiyoruz ama tuzu azalttığımızda dilin algılama süreci de düzeleceği için bir daha tuzlu yediğimizde acı gelecektir” dediler.

Fazla tuz kullanımı sağlığı bozuyor. Yemeklerdeki tuz miktarının 9 gram azaltılması felci yüzde 24, kalp krizi riskini ise yüzde 34 oranında azaltıyor.

Sodyumun sadece hipertansiyon sebebi olmadığını hatırlatan Uzmanlar “Aynı zamanda böbrek rahatsızlıklarında, özellikle çok fazla salamura yiyeceklerle alınan tuz mide kanseri riski taşıyor. Çok fazla tuzun osteoporoz, yani kemik erimesine neden olduğu da biliniyor” vurgusu yaptı.

Tuzla mücadele kapsamında kısa bir süre içinde, tuz paketlerinin üzerine sigarada olduğu gibi uyarı yazılarının yazılması bekleniyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...