Diş Tedavisinde Kemik Tozu

Estetik diş hekimliği, implant, periodontoloji gibi diş hekimliği bilim dallarında tedaviler yapılırken kemik tozu kullanımı gerekebilmektedir. Hassas bir çalışma ile yerleştirilen kemik tozu zaman içerisinde eriyerek kaybolacak ve yerini canlı kemik dokusu alacaktır. Ancak sinüs yükseltme tedavilerinde kemik tozu uygulandıktan sonra çok uzun süre implant yapılmaz ise kemik tozu erir. Genellikle kemik tozu uygulama sonrasında 3-9 aylar içerisinde implant yerleştirilmesi önerilir.
Kemik tozu otojen (hastanın kendinden sağlanan kemiktir. Çene ucu veya ağızda uygun görülen yerlerden alınarak uygulanır. Hastanın kendisinden alınan kemik tozu mümkün olabildiği gibi, hasta dışında sentetik veya hayvansal kaynaklı kemik tozları da kullanılabilmektedir. Hangisinin daha uygun olacağına hekiminiz karar vermelidir.
Şahsen ben kendi uygulamalarımda otojen kemik tozu kullanımını tercih ediyorum. Mecbur kalındığında da güvenilir markaların kemik tozları ile çalışmalar da yapabiliyoruz.
Kemik tozu ilavesi ile bütün durumlarda ve kemik hacmi yoksa bile kemik elde etmek diye bir durum söz konusu değildir. Mesela üst çenede sinüs lifting için en az 3-5 mm kemik olmalıdır. Kemik tozu ile bu uzunluk 10 mm veya daha fazla duruma getirilebilmektedir.

İstanbul


kemik tozu, diş tedavisi, kemik tozu fiyatı, dişe kemik tozu, diş ameliyatı, diş kemik tozu
Başarılı bir tedavi ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun yapılması ile mümkündür.
Diş hekimi ve diş laboratuvarı işbirliği sağlanarak  istenilen estetik ve fonksiyon gerçekleştirilir. Her hasta için yapılması gereken tedaviler farklı olmaktadır.

Kemik Tozu Fiyatları

Özellikle implant uygulamalarında, kemik tozu gibi ileri cerrahi söz konusu ile telefon ile fiyat alınması verilmesi yanıltıcı olur. Doğru bilgi edinmek için muayene , panoramik diş filmi hatta tomografi görüntüsü olması gerekir.
Genel olarak kemik tozu ile birlikte uygulanacak implant fiyatlarının sadece implant uygulama fiyatları ile mukayese edildiğinde kemik tozu ve implant fiyatının daha yüksek olduğunu bilmek gerekir. Kemik tozu fiyatı en az implant fiyatının yarısı gibi düşünülebilir. Ancak bazen kullanılan kemik tozu miktarı ve cerrahi işlemin özelliğine göre implant fiyatı hatta daha fazla olduğu durumlar da vardır.
Kemik tozu ile implant fiyatları toplam 700-1000 € gibi düşünebilirsiniz. Bu rakamı işlemin ucuz olmadığını vurgulamak için yazıyorum. Bütçe aşağı yukarı bu seviyelerde olmalıdır.
Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya
Randevu almak için 02126616979
İstanbul

Popüler Yayınlar