Ana içeriğe atla

İmplant ne zaman? Nasıl?

Eksik her diş için 'bir' implant gerekir mi?

Hayır. Her eksik diş için ayrı ayrı implant kökü oluşturulmasına gerek yoktur. İmplant uygulanacak bölgeye bağlı olarak yerleştirilecek 2 adet implant 2 veya 4 adet dişin işlevini görebilir.

İmplant yaptırmak pahalı mıdır?

Evet. Çünkü, implantın üretim sürecinde kullanılan çok yüksek teknoloji ile birlikte tüm malzemenin çok kaliteli olması ve ithal olması maliyetleri yükseltmektedir. Ülkemizin de içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle döviz kurlarında gözlenen artışlar ve düşüşler implant maliyetlerinin değişmesine neden olmaktadır. Fakat yine de düşünüldüğü zaman sağlam dişlerin feda edilmemesi ve kullanımı çok rahat olan bu dişler için biraz paraya kıymak çok uzun süreli fayda getirmektedir. İmplant ağız ve diş sağlığına yapılan önemli bir yatırım olarak da görülebilir. Daha önceden implant yaptıran yüzlerce hastaya anket yapılmış ve hastaların yaptırdıkları işlem sonrasında çok memnun kaldıkları ve gerekirse yeniden implant yaptırabilecekleri sonucu çıkmıştır.

İmplant tedavisinde gözlenebilecek riskler nelerdir?

Buradaki risk normal ağız içi ve ağız dışı tüm cerrahi işlemlerde görülecek risk kadardır. Bu riskin ötesinde ekstra bir risk söz konusu değildir. Bu riskler erken dönemde enfeksiyon ve implantlar tamamlandıktan sonra ise yeteri kadar ağız temizliğine dikkat edilmemesinden dolayı enfeksiyon kapma şeklinde olabilir. Ayrıca iyileşme sürecinde sigara içilmesi de enfeksiyon riskini artırmaktadır. Tüm bu problemlerin önüne geçebilmek için hastalarımızı implant sonrasında da rutin kontroller ile muayene etmekte ve oluşabilecek problemler en başından daha büyümeden çözülebilmektedir. İmplant tedavisinde hastalarımızdan tek istediğimiz haftalık veya Ay'lık olarak tüm kontrollerine aksatmadan gelmeleri ve tavsiyelerimize uymalarıdır.

İmplant tedavisi hangi vakalarda ne avantajlar sunar?

Alt çenedeki tüm dişlerini kaybetmiş olan hastalar tam (total) protez taşırlar. Bu vakalarda protezin hareketli olmasından dolayı hastalarda sürekli bir ağrıdan (vuruk) ve iyi çiğneyememekten dolayı şikayetleri vardır. Proteze destek olan kemik dokusunun zaman içerisinde erimesiyle bu problem daha da büyümektedir. İmplant diş uygulaması ile tüm şikayetler ortadan kaldırılıp kemiğin erimesi de durdurulmaktadır.

Üst çenesindeki tüm dişlerini yitiren hastalarda aynı sorunları yaşamaktadırlar. Bu vakalar içinde implant tedavisi iyi bir çözüm olacaktır. Protezin damağı kapatan tasarımı bazı hastalarda tat alma duyusunu azaltmakta ve mide bulantısına sebep olmaktadır.

Alt ya da üst çenesindeki dişlerin bir kısmını kaybetmiş olan hastalarda ise sıkıntı dişlerine tutturulan kancaların görüntüsündeki estetik kaygılardır. Ayrıca köprü yapılabilmesi için sağlam dişlerin kesilmesi durumu da çok ciddi ve can sıkıcı bir durumdur. İmplant ile bu problemlerden de kurtuluş olursunuz.

Tek bir dişinde problem olan hastalarda ise tek bir dişe yapılacak protez için en azından 2 komşu dişin feda edilmesi gerekmektedir. İmplant yaptırarak bu zorunluluktan da kurtulmuş olursunuz. Ayrıca implant çok daha estetik bir görüntü yanında rahat ve uzun süreli bir kullanımda sunar.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...