Ana içeriğe atla

İmplant için kemik elde etmede yenilik

İmplant diş hekimliğinde de kullanilacagini dusundugumuz yag dokusundan kemik elde etme gazetelerde de haber oldu
İsrailli bilim insanları, yağ dokusundan kemik üretmeyi başardı. Yağdan üretilen insan kemiği, kırılan ve zedelenen kemiklerin yenilenmesini mümkün kılacak.

Kişinin kendi kök hücresinden üretilen bu kemikler sayesinde, hasar gören eklemleri onarmak, hatta yenileriyle değiştirmek mümkün olacak.

Uzmanlara göre, buluşun en önemli özelliği ise, yeni kemiğin hastanın vücuduna birebir uyum sağlaması.

Zira, yağ dokusundan liposuction yöntemiyle alınan kök hücreler, laboratuar ortamında istenen yapı ve şekilde kemik haline getirdikten sonra aynı kişiye nakledilebiliyor.

İsrail'deki Bonus Biogrup adlı laboratuarın uzmanları, aynı yöntemle kıkırdak doku da oluşturulabildiğine dikkat çekiyor.


Bu sayede, kalça gibi hasar gördüğünde tedavisi zor olan eklemler de yenisiyle değiştirilebilecek.

Henüz yalnızca hayvanlar üzerinde denenen yöntemin, kırıkların tedavisinde ve plastik cerrahide büyük kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.
Dis hekimliğinde de implant yapilirken ihtiyac duyulan kemiğe bu sayede daha rahat kavusulabilecegiz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...