Ana içeriğe atla

Estetik diş hekimligi implant



Ana Sayfa
Online İşlemler
Online Randevu
Hekiminize Danışın
Vaka Sunumları
Kliğinimiz
Anlaşmalı Kurumlar
Videolar
Hakkımızda
Haberler
Çocuk Diş Dünyası
Aile Dişhekimliği
Diş Dostlarımız
Blog Yazıları
Hizmetlerimiz
Estetik Diş Hekimliği
Implantoloji
Diş Beyazlatma
Periodontoloji
Endodonti
Ağız ve Diş Sağlığı
İletişim

ESTETİK DİŞ HEKİMLİĞİ
Estetik Diş Hekimliği dediğimizde diş renkleşmeleri,dişetindeki pigmentasyonları, dişetini saran Gume Smile dediğimiz gülme hattının aşağıda yada yukarda oluşu dişetinin kötü görünümü,dişler üzerindeki çeşitli defektler veya oyuklar,diş kırıkları ile çatlaklıkları ,devital(ölü) dişlerdeki renkleşmeleri ,diestema dediğimiz dişler arasındaki anormal aralıkları,doğumsal olarak diş eksikliklerini ,dişlerden kaynaklı asimetrik yüz profili yada farklı boyutlardaki kötü görünümlü dişleri çeşitli işlemlerle düzelten iyileştiren ayrıca bunları kendine konu edinen ve son yılların en hızlı gelişen Modern Diş Hekimliği dalıdır.

§ Laser İle Diş Beyazlatma(Bleaching)

Dişlerdeki farklı renklenmelerden sonra yada koyu olan diş rengini iki üç tona kadar %35’lik hidrojen peroksit ve 600-700 nanometreye kadar olan laser kullanarak yapılan yöntemdir.

Gri ,kahverengi veya sararmış dişleri muayenehanede yaklaşık 30 dakikalık bir uygulamaya tabi tutulduktan sonra diş rengi açılıyor..

Yaşa bağlı olarak ta sararmış koyulaşmış diş rengini bir kaç ton açıyoruz.

İlaca bağlı olarak ta sararmış lekelenmiş yada dolgudan kaynaklı renkleşmeleri gülcü ışık kaynağımızla rengini açıyoruz.

Bazı bireylerde kullanılan Hidrojen peroksitten kaynaklı kısa süreli hassasiyet gelişebilir .ancak bu çok kısa sürmektedir.
Gummy smile dediğimiz gülme hattının farklı olduğu bireylerde çeşitli dişeti şekillendirmeleri ile estetiğin kazandırılması uygulamalarını yapmaktayız
Diş Hekimliğinin en ileri teknolojileri olan proccra,cercon gibi metal desteksiz titanyum ve zirkonyum destekli kaplamalar .Bunlar ışık geçirgenliğinden dolayı doğal diş görünümlüdürler Bunlar pahalı uygulamalardır.Bunlar metalsiz porselen uygulamalardır.

Laminate veener dediğimiz çapraşık ,güve yeniği dediğimiz mine üzerindeki çukurcuklar ,mine renkleşmeleri yada çatlaklıkları gibi durumlarda mine tabakasından 0,5mm kalınlığında bir tabaka kaldırılarak üzerine çok hassasiyetle yapılmış porselen kaplamaları yapıştırma işlemidir.Sadece dişlerin ön yüzeyini kaplıyoruz .








Site içeriğinde bulunan bilgiler destek sağlamak içindir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...