Ana içeriğe atla

DİŞ ESTETİĞİ

Estetik diş hekimliği;implant, periodontoloji, ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun yapılması ile mümkündür.Bu da diş hekimi ve diş laboratuvarı işbirliği sağlanarak gerçekleştirilir.


Gülüşünüzü değiştirin

İnsanlaryakın zanmana kadar dişlerindeki çürük, ağrı veya travmaya bağlı kırık gibi problem ler nedeniyle diş hekimine başvururken; artık günümüzde kişiler daha güzel görünmek ve daha etkili gülebilmek için diş hekimine başvuruyor.Bu işlem için hangi yaş grubu diş hekimlerine daha sıklıkla başvuruyor?
Dişler yüzünden özgürce gülümseyememek tarihe karışıyor! Artık gülüşünüzü tasarlatarak daha güzel gülüşlere ulaşmanız mümkün. Güzel bir gülüş için öncelikle yüz biçiminizle, dudak yapınızla uyumlu dişlere sahip olmanız gerekiyor.

Hangi yaş aralığında başvuru yapılıyor?
Gülüş tasarımı için başvuran hasta yaşı 18 yaş civarında başlayıp, yaşama sevincini yitirene kadar devam ediyor. Gülüş tasarımı yapılabilmesi için diş ve dişetlerinin büyüme ve gelişme süreçlerini bitirmiş olması gerekiyor. Bu da yaklaşık olarak kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşa denk geliyor. Türkiye’de genellikle 30-40 yaş grubu kadınlar ve 45-60 yaş grubu erkekler estetik problemler için başvuruyor.
Nasıl yapılmalıdır?
Dişlere uygulanan standart diş hekimliği uygulamaları kişiye özgü bir tasarımdan çok uzak olur ve kişinin dişlerinin son derece yapay görünmesine ve en önemlisi kişinin kendi karakterini ve doğallığını yansıtamamasına neden olacaktır. Bu nedenle dişlerinde problem olsun ya da olmasın yeni bir gülüşe sahip olmak isteyen kişilere özgü bir tasarım planlanmalıdır.

Yapılan ve yapılması planlanan tüm çalışmalar kayıt altına alınmalıdır. Fotoğraf, video ve alınan ölçü modelleri kaydedilir ve bu kayıtlar üzerinden yorumlar yapılıp ihtiyaçlar belirlenir. Bazen kişilerin eski hallerini daha iyi görebilmek amacıyla kişinin daha önceki yıllara ait resimleri kullanılabilir. Bu resimler günümüz teknolojisi ile kişinin şu andaki yüzüne digital olarak uygulanıp sonuç değerlendirilir ve yapılacak olan değişiklikler kişinin beklentilerini de göz önünde bulundurarak yine öncelikle digital ortamda hazırlanıp sunulur.

Hastalarınen çok şikâyet ettiği durumlar 
• Dişlerinin formu,
• Dişlerindeki asimetrisi,
• Dişlerinin şekli ile yüz arasındaki uyumsuzluk,
• Çapraşık dişlerin görüntüsü.

Diş beyazlatma 
. Uygun bir beyazlatma materyali ve doğru bir uygulama yöntemi ile istenilen sonuca kolaylıkla ulaşılabilinir. Ancak beyazlatmanın kalıcılığı en çok hastanın kendisine bağlıdır. Bu nedenle beyazlatma işlemi sonrasında hasta eğitimi büyük önem taşır.

Gülüş tasarımı yapılarak, yapılacak olan form, şekil ve renk değişiklikleri için kullanılacak olan materyal ve teknik seçeneklerine diş hekimi, hasta ve diş teknisyeni beraber karar vermelidir.

Estetik Diş hekimliğinde gülüş tasarımı yapılırken kullanılan tekniklerden en moderni ve dolayısıyla en iyi sonucun elde edildiği teknik porselen laminate (yaprak porselen) uygulamalarıdır. Bu teknik günümüzde çok daha geliştirilerek, üzerinde birçok yenilikler yapılmış ve bu sayede dişler üzerinde neredeyse hiçbir kesme ya da törpüleme işlemi yapılmadan uygulanabilmektedir.

Bazen dişin ön yüzeyini tamamen kapatan bazen de sadece dişin uzatılması gereken kısmına dolgu gibi yapıştırılarak küçük porselen parçacıklar şeklinde uygulanabilmektedir.
En  doğru bilgilerin diş hekimi muayenehanesinde alınabileceği unutulmamalıdır.
www.drsertac.net

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kemik Tozu Fiyatları

Diş sağlımız gene sağlığımız kadar önemlidir. Çünkü diş sağlığımız olmadan genel sağlığımızın da tam bir iyilik halinde olması mümkün olamamaktadır. İyi bir çiğneme için azda dişlerin yeterince temasta olması gerekir. Özellikle diş çekimi sonrasında çiğneme fonksiyonun azaldığı ve sindirim sisteminin başlangıç aşamasında sekteye uğradığı söylenebilir. Diş Çekimi İmplant Yapımı Diş çekimi mecbur kalındığında kaçınılmaz bir tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkabilir. Çekim sonrasında o bölgenin boş kalmaması amacı ile bir imkan veya köprü tedavisi ile eksik diş yeri doldurula bilmektedir. Dişin çekim aşamasında hangi yöntem ile tedavi edileceği ve implant yapılacak ise bu bölgede yeterli kemik miktarı bulunup bulunmayacağını dikkatli bir şekilde Kemik Grefti İncelenmeli ve kemik hacmi yeterli değilse o bölgeye k emik grefti de uygulanmalıdır. Diş çekildikten sonra dişin çekim boşluğunda bir delik oluşur. Bu deliğin içerisi greft ile doldurulabilir. Dolduktan sonra ilk üç aylık ...

diş hekimliği terimleri.zirkonyum porselen laminete veneer implant diş fiyatlari

English Turkish abscess Abse acrylic Akrilik adult Yetiskin , Eriskin alveolar bone Alveolar kemik anesthesia Anestezi anchorage (orthodontics) Ankraj, Destek dis (ortodonti) antibiotics Antibiyotik aphtous ulcers, canker sores Aft,  Aftoz ulser apical repositioning gum surgery Apikale kaydırılan flep apicoectomy Kok ucu rezeksiyonu, rezeksiyon, Apikal rezeksiyon arch Ark, kavis, Kret asymmetry Asimetri attachments Atacman, Tutucu baby teeth Sut disleri, S�t disi

İmpant uygulamalarında yenilikler

Gelişen teknoloji sayesinde bir çok işi artık robotların yaptığını biliyoruz. Diş tedavilerinde de bir takım işlerin artık yavaş yavaş makinalara devredilme başlandığı ve hatta gelecekte dişleri robotların yapacağına dair makaleler yayınlanmaya başlandı. Diş ekimi Sertaç Kızılkaya diş tedavisi nde implant uygulamalarının cerrahi yönlendirme sistemi adı verilen yöntem ile uygulanmaya başlandığını bildirdi. Tedavi öncesi yapılan muayene Ve alınan tomografi üzerinde çalışma yapıldığını bu çalışmaya göre implant için uygun kemik bulunan bölgelerin tespit edildiğini ve yazılım vasıtası ile model üzerinde cerrahi bir şablonun oluşturulduğunu söyleyen bir şekilde Sertaç Kızılkaya bu şablon ile ağızda implantların hangi bölgelere yapılabileceğinin belirlendiğinibildirdi. Bu yöntem ile yapılan implantlar daha önceden yapılan milimetrik analizler ile konumlandırı aldığı için üzerlerine yapılacak diş protezlerinin de yüksek başarı sağladığı söylendi. Ağız içerisinde uygulanan implantların başarıs...