Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Diş çürüğü

Diş çürüğü başlangıç aşamasında farkedilir ve tedavi edilirse hem ağrı yapması önlenir. Yapılan diş dolgusu uzun süre ağızda kalacaktır. Diş çürüğü tedavisinde asıl olan Tedavinin geç kalmadan yapılmasıdır.  Diş Hekimi çürük bölgeyi temizler ve derin olan kısmı ilaç uygular Bu ilaç dışı içerisinde bakteri oluşumunu engeller, ilacın üzerine yerleştirilen diş dolgusu sayesinde boşluk kapatılır. İyi bir diş dolgusu kullanıldığında 10 yıldan fazla süreyle bunu kullanmanız mümkün olacaktır. Diş çürüğü erken dönemde tedavi edilmezse soğuk sıcak hassasiyeti yaşanır diş dolgusu uygulandıktan sonra soğuk veya sıcakta hissettiğiniz rahatsızlık zaman içerisinde geçer. Geçmeyen hassasiyet durumunda kanal tedavisi yapılması gerekebilir diş hekiminiz size bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verecektir DOLGU DÜŞMESİ DOLGUNUN İYİ YAPILMAMASINDAN KAYNAKLANIR.  Estetik diş hekimliği, implant, periodontoloji, ortodonti, protez, zirkonyum, laminete veneer ve porselen dişlerin kurallara uygun...

Diş çürümesi önlenecekmiş

İspanya’nın Valencia kentindeki Kamu Sağlığı Araştırmaları Merkezi’nde görevli bilim insanları diş çürümesine engel olan bir mikroorganizma keşfetti. Habertürk gazetesinde yer alan habere göre, insan bünyesinde var olan bu mikroorganizma sayesinde diş çürümeleri tarih olabilir. Mikroorganizmanın görüntülerini yayınlayan bilim insanları, “Bu organizmayı yoğurt, sakız, ilaç ve diş macununda kullanacağız. Eğer çalışmalar yolunda gider ve bu ürünler toplum tarafından gerektiği şekilde yaygın olarak kullanılırsa diş çürükleri önümüzdeki beş yıl içinde tarih olacak” dedi.

Diş sağlığı ve vitamin

Eğer dişlerinizin daha sağlıklı olmasını ve daha güzel görünmelerini istiyorsanız yaz henüz bitmeden güneşin tadını çıkartın. D Vitamininin sağlıklı dişler ve kemikler için kalsiyum kadar gereklidir. D vitamini kemik ve dişlerin oluşup şekillenmesinde vazgeçilmez bir vitamindir. D vitamini ve kalsiyum kemik kaybını önler ve iltihapları azaltır. Periodontal hastalıktan kendilerini korumak daha sağlıklı dişlere ve kemiklere sahip olmak için kişilerin günde 10-15 dakika yalnızca ellerin güneşte bırakılması bile vücudun ihtiyacı olan D vitaminini kazanması için yeterlidir. Yeteri kadar güneşe maruz kalmayan yerlerde yaşayan bireylerin ise bu açığı kapatmak için süt, yumurta, peynir, ton balığı...gibi yiyecekleri tüketmeleri gerekmektedir.

İmplant ve Ağız Sağlığı

İmplant ve Ağız  Diş Sağlığı Diş çevresinde ve diş etlerinde meydana gelen tüm iltihabi durumlar dişlerin kaybedilmesine neden olabilir. Tedavinin ihmal edildiği durumlarda bir süre sonra dişlerin sallanmaya başladığı hissedilir, işte bu aşamada tedavi için geç kalınmış olunabilir. İltihap nedeniyle dişleri çene kemiğine bağlayan yapılar ve kemikte geri dönüşü olmayan hasarlar meydana gelir. Ağızda kaybedilen her bir dişin yerine yeni diş yaptırmak gerekecektir. Yeni diş yaptırmak için ya diş kesimi yapılmalı yada implant (diş kökü) uygulanmalıdır. İmplant yapıldığında yan dişler kesilmeyeceği için daha avantajlıdır. AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI'NIN KORUNMASI Ağız sağlığının en iyi düzeyde tutulmasının en iyi yöntemi problemleri oluşmadan önce engellemektir. Dişhekimine 6 ay veya 1 yıl aralarla yapılacak düzenli ziyaretler ile gerekli önlemler alınabilir. Eğer dişleriniz ya da ağız içerisinde bir rahatsızlığınız varsa en kısa zamanda dişhekimine başvurmalısınız.Diş sağ...

İMPLANT

İmplant diş nedir Çene kemiği içerisine yarleştirilen yapay diş köküne imlant denir. İmplant tedavisinin avantajları? Dşl kesneye gerek kalmadan diş kaplaması yapmaya imkan verir. Hareketli protezi oynayan hastalara daha stabil ve kullanışlı protez diş kullanma imkanı sağlar. İmplant marka ve implant çeşitleri Yerli ve yabancı birçok implant markası vardır.Hekiminiz sizin ihtiyaçlarınız ve beklentilerinize en uygun imlant markasını ve özelliğini tavsiye edecektir. Bilgisayar destekli implant Planlaması bilgisayarlı tomografi ile yapılan implant uygulamalarına verilen ad. İmplant tedavisinde başarı oranı nedir? İmplant uygulamak için yeterli koşulları taşıyan hastalarda başarı oranı %95 üzerindedir. Hekimin tavsiyelerine harfiyen uyulması gerekmektedir.